Zeppelin Danmark får nu endnu et forretningsben, når der 1. december er officiel åbning af Caterpillar-importørens udlejningsafdeling.

Der er plads til en stor spiller mere på udlejningsfronten i Danmark.

Det mener Lasse Ludvigsen, som skal bringe Zeppelin Rental frem i Danmark. Han er general manager i foretagendet, som officielt slår dørene op 1. december i Brøndby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Zeppelins moderselskab har også udlejning hjemme i Tyskland, hvor det i danske kroner er en milliardforretning.

- Vi har set opkøb på udlejningsmarkedet i Danmark de seneste år, og jeg mener, at det har givet plads til endnu en stor udlejer. Nu skal vi starte fra helt lille, men drømmen er, at vi om tre-fem år er vokset markant, fortæller Lasse Ludvigsen.

Han kender om nogen til opkøbene hos udlejerne. Han var selv en del af Cramo som administrerende direktør, da de blev opkøbt af Loxam på de danske marked i 2017. Selv fortsatte han frem til oktober 2018, for at være en del af implementeringen ind i den nye koncern.

rich-media-2
Selvom man har rod i den danske Cat-forretning, vil Zeppelin Rental også have andre mærker i folden, der hvor Caterpillar ikke selv er at finde. Pressefoto.

Tunnel skal være kickstart

Den officielle åbning sker tirsdag 1. december, og som alt andet må festlighederne for de mange foregå hjemmefra foran skærmen.

Caterpillar er verdens største maskinproducent til entreprenørerne, og Zeppelin er med 10.000 ansatte i et hav af lande og en af de allerstørste spillere. Men som det i sig selv ikke er et godt springbræt på den danske udlejningsdel, så skal et af Europas største igangværende byggeprojekter også give et boost.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu åbner vi i Brøndby, og vi får også en afdeling i Aarhus, når vi finder et egnet sted. Derudover skal vi også have en afdelingen ved Femern-projektet. Grund og bygninger har vi allerede. Det er et kæmpeprojekt, som får brug for en masse grej over de næste ti år, siger Lasse Ludvigsen.

Det bliver formentlig det tunge grej, som i begyndelsen kommer til at spille hovedrollen. Men som projektet skrider frem, vil behovet også ændre sig. Her vil Zeppelin Rental også være leveringsdygtige i alt fra boremaskiner til lifte.

- På de områder, hvor Caterpillar er repræsenteret, kører vi med dem. Men vi kører full-line-udlejning, så vi får også andre mærker af høj kvalitet på programmet, fortæller Lasse Ludvigsen.