Grønt byrum og parkeringshus i ét - taget på Sydhavnens nye parkeringshus, Kulhuset, indrettes som et aktivt grønt byrum i flere niveauer med direkte adgang til Kulkransporet.

Sydhavnens kommende P-hus bliver en attraktion i det nye kvarter. Det står helt klart, efter Aarhus Kommune på baggrund af udbud har valgt den rådgiver, der skal tegne Sydhavnskvarterets fremtidige parkeringshus.

Vinderen er Nordland Arkitekter. Holdet har budt ind med et projekt, som er meget mere end bare et parkeringshus til biler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kulhusets aktive tagetage hæver bylivet op til et nyt niveau. Jeg er sikker på, den grønne park på taget bliver et aktiv for de mange arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner i Sydhavnen - og et sted man vil gå/køre efter, når man er i Aarhus, siger rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek.

Kulhuset forbinder by og vand

Parkeringshuset får indkørsel fra Sydhavnsgade og bliver bygget med direkte forbindelse til Kulkransporet, hvorfra man hurtigt kan komme videre til Aarhus Hovedbanegård.

Kommer man fra banegården og mod Sydhavnen, skaber Kulhuset med sin indretning af tagetagerne som grønne byrum en helt ny mulighed for at bevæge sig via taget hen over skinnerne på Havnesporet, så der skabes en ny forbindelse mellem Sydhavnskvarteret og havnen.

- Kulhusets bløde former og det levende og grønne landskab på toppen bidrager med et ny og anderledes type byrum, siger stadsarkitekt i Aarhus Kommune Stephen Willacy.

P-huset fremstår med sin for området lave højde nyskabende og som en stemningsfyldt del af lokalområdet med god involvering af brugerne af området.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aarhus Kommune går nu i gang med at udarbejde en lokalplan for projektet, som forventes at stå færdigt med 700 parkeringspladser i 2024.