Lege- og naturområde ved det ny børne- og ungehospice i Rønde skal give både syge børn, raske søskende og forældre et fristed.

Føleklinker, bænke med spil, en sansehave, legeområder samt handicapvenligt skovområde. Det er bare nogle af de elementer, som lege- og udeområdet ved det ny børnehospice i Rønde, Strandbakkehuset, kommer til at indeholde.

Hospicets udenomsarealer er designet af Lene Lunghøj, landskabsarkitekt i HedeDanmark, som også står for udførelsen af området. Og ifølge hende er det en mere følelsesmæssigt krævende opgave at udtænke en kombineret legeplads og udeområde til et hospice end eksempelvis en legeplads ved en skole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kommer naturligvis under huden på én på en anden måde, at vi ved, at det er meget syge børn og deres familier, der skal have glæde af vores arbejde. Det har været vigtigt for os at give de familier de bedste muligheder for at skabe nogle gode udendørs minder - også selvom det sker på et svært tidspunkt i deres liv, siger hun.

Hun forklarer, at udeområdet er designet, så både børn begrænset af deres sygdom, deres søskende og venner kan få glæde af det.

- Der er legeredskaber og trampoliner, hvor der kan brændes børne- og voksenkrudt af, men vi har også haft meget fokus på, at man skal kunne være med fra en seng eller en kørestol. Der er for eksempel handicapvenlig adgang til skoven og mange oplevelser og lege, som man sammen med sine forældre og søskende kan have det sjovt med: føleklinker, småspil, sjove opdagelser på vægge og fliser - såsom troldespor, skovskarnbasser og mega-myrer, siger Lene Lunghøj.

Det er Rotary-klubberne i Østjylland, der har taget initiativ og samlet penge ind til det nye udeområde.