Den svenske producent af arbejdstøj er blevet tildelt et LEED Platinum-certifikat på fabrikken i Myanmar. Dermed har virksomheden opnået den højst mulige udmærkelse inden for byggeri og bæredygtighed.

Blåkläder Workwear, der herhjemme har hovedkontor i Støvring syd for Aalborg, har siden etableringen i Svenljunga i Sverige i 1959 arbejdet med bæredygtighed og grøn produktion. Som en konsekvens er fabrikkerne på Sri Lanka og i Myanmar blandt andet udstyret med et kæmpe solcelleanlæg, der indtil videre dækker mere end 50 procent af energibehovet på fabrikkerne. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Det betyder, at Blåkläder til dato har produceret 3,9 millioner stykker tøj på ren solenergi. Det sparer hvert år kloden for 2170 ton CO2 - eller det samme som 380 flyrejser rundt om jordkloden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tiltag som intelligent LED-lys, vandkølet aircondition, skylight-vinduer, der slipper sollys ind i fabrikken, og et reduceret vandforbrug har nu sikret et LEED Platinum-certifikat til fabrikken i Myanmar - landets første ifølge Blåkläder.

- Vi er selvfølgelig super stolte af, at det nu har sikret os verdens fornemste anerkendelse for bæredygtighed og byggeri på fabrikken i Myanmar, siger René Christiansen, country manager for Blåkläder Workwear i Danmark. og fortsætter:

- Vi læner os ikke tilbage og fortsætter med at gøre alt, hvad vi kan for at sætte en tyk streg under vores position som verdens mest bæredygtige producent af arbejdstøj.