Kobelcos minigraver SK17SR-3E videreudviklet med nye funktioner og designforbedringer.

Maskinføreren skal ofte bruge mange timer i minigraveren om dagen. Med dette in mente er hele Kobelco SK17SR-3Es arbejdsmiljø blevet opgraderet betydeligt med en luksusførerstol og håndledsstøtter i stedet for armlæn for at forbedre førerens komfort og reducere førerens træthed. Alle kontakter i førerhuset er baggrundsbelyste, og LED-arbejdslamper er installeret på bommen som standard for forbedret udsyn.

rich-media-1
Minigraverens nye kabine. Pressefoto.

Kompakt design med stor rækkevidde

SK17SR-3E kombinerer et kompakt design med bred graverækkevidde for at være god på begrænset plads. Maskinen kan svinge 180 grader inden for en bredde på kun 2 meter. For med fokus på sikkerhed og fremkommelighed er maskinen udstyret med en kort bagende, der holder sig inden for bæltebredden og således har en meget lille svingradius. Dette letter maskinførerens hverdag, idet denne ikke behøver at tage hensyn til bagenden, når der roteres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når minigravere skal udvikles, er et nøglefokus for Kobelco at sikre, at ydelsen ikke kompromitteres ved maskinens lille størrelse. I tilfælde af SK17SR-3E er maskinen ikke kun konkurrencedygtig i gravekraft (15,2 kN) og trækkraft (18,7 kN), men dens nydesignede og behagelige interiør gør også maskinen særlig attraktiv for maskinførere, siger Jørgen Olsen, produktansvarlig for Kobelco ved Erenfred Pedersen A/S.

rich-media-3
SK17SR-3Es nye armstøtter og joystick. Pressefoto.

Når larvebåndene er tilbagetrukket, kan SK17SR-5 komme igennem snævre åbninger med en bredde på 1 meter. Larvebåndsbredden kan nemt justeres ved brug af maskinens håndtag. Den er kun 950 mm bred som standard, men kan udvides til 1320 mm for at forbedre dens stabile arbejdsperformance.

Holdbarhed

Når det kommer til holdbarhed, er gravemaskinen udstyret med en smedet bomtop og bolt-strammede stifter, der beskytter cylinderen mod skader under arbejdet.

Maskinens hydrauliske slanger er også anbragt i et tykt svingbeslag af støbejern for yderligere holdbarhed. Som del af Kobelcos forpligtelse til at reducere sit miljømæssige fodaftryk, er SK17SR-3E nu også Stage V-kompatibel.