C.F. Møller Architects vinder opgaven om et nyt landskabskoncept for Dannevirke i Tyskland, der sammen med Hedeby er udpeget som Verdenskulturarv af Unesco.

Det historiske fæstningsværk Dannevirke regnes som Nordens største fortidsminde, og blev i 2018 sammen med Hedeby optaget som Verdenskulturarv af Unesco. Stigende besøgstal og øget behov for bedre formidling, orientering, adgangsveje og opholdsmuligheder får nu Dannevirke Kommune til at igangsætte et nyt samlet landskabskoncept for monumentet og dets omgivelser, en opgave C.F. Møller Architects har vundet.

Beskyttelse og udvikling

Opgaven tager afsæt i et større forarbejde som Dannevirke Kommune har stået for i samarbejde med Verdenskulturarvskontoret i det Arkæologiske Amt, Kreis Schleswig-Flensburg, Sydslesvigsk Forening og Haddeby Amt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her har man identificeret behovet for at skabe nye besøgsoplevelser og samtidigt beskytte monumentet bedre, ved at skabe attraktive stier og rundgange langs med og på tværs af volden, med formidlingspunkter og opholdskvaliteter.

C.F. Møllers opgave bliver derfor at udarbejde et samlet landskabskoncept for det centrale område omkring Hovedvolden, Kovirke-volden, Nordvolden og Krumvolden. Her findes også dele af Hærvejen samt historiske borganlæg og skanser og den drænede tidligere Dannevirke sø.

- Det er en stor ære for os at få denne opgave og blive vist tilliden til, at vi på en gang kan sikre bevarelsen af denne vigtige kulturarv samtidig med, at vi udvikler området og sikrer det ind i en fremtid med flere besøgende, siger Julian Weyer, arkitekt og partner hos C.F. Møller Architects.

Opgaven kommer i forlængelse af en række andre nye opgaver i Tyskland for C.F. Møller Architects, som stiftede et kontor i Berlin i 2019.