Det betyder kort sagt, at det nuværende system til styring af redskabslåsen under tiltrotatoren erstattes af Engcons standardiserede låsepanel.

Strategien er at forbedre maskinførernes hverdag med mere effektive, fleksible og sikre løsninger. Det betyder blandt andet at muliggøre smarte løsninger til alle, ved at tilbyde dem som standard. Tidligere er det automatiske hurtigskiftsystem, EC-Oil, blevet tilbudt gratis. Næste træk er at tilbyde det sikre låsesystem QSC under tiltrotatoren.

Det nuværende system til at styre redskabslåsen under tiltrotatoren erstattes således af Engcons standardiserede låsepanel, som har tydelige og oplyste symboler, der viser maskinførerens manøvrer. På denne måde vil Engcon forenkle og standardisere selve betjeningen af redskabslåsen - uanset gravemaskinens fabrikat og model.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi plejer at sammenligne det med, at gaspedal og bremse skulle have forskellige placeringer i en bil alt efter bilmærke. Hvis en maskinfører, der skifter fra en gravemaskine til en anden, kan genkende de nødvendige manøvrer, er der meget mindre risiko for at komme til at begå farlige fejl, siger Martin Engström, produktchef hos Engcon.

Undgår tab fra højden

Udover standardiseringen af låseproceduren kan redskabslåsen under tiltrotatoren ikke aktiveres, når redskabet befinder sig oppe i luften.

- Dermed reduceres den største risiko for, at en skovl eller et redskab ved et uheld tabes fra luften. Hvilket potentielt forhindrer ulykker, siger Martin Engström.

Låsesystemet QSC har desuden sammen med Engcons Q-Safe hurtigskift et visuelt og auditivt advarselssystem. Systemet advarer med lyd og lys, hvis redskabet er tilkoblet forkert, og som ekstraudstyr er det muligt at bestille en sikkerhedsfunktion, der låser gravemaskinens krøjefunktion, hvilket yderligere øger sikkerheden.