Lyt til artiklen:

KlimaByen kæmper om Green Cities Award

00:00
Hastighed: ???x
01:30

KlimaByen Middelfart er nomineret til Green Cities Award. Projektet viser, hvordan klimatilpasning kan løse udfordringer og bidrage med merværdi.

Urbanisering og klimaændringer kræver nye løsninger til at opretholde og forbedre livskvaliteten i byerne. I den forbindelse kan man med fordel rette fokus mod Fyn, fremgår det af en pressemeddelelse fra Green Cities.

KlimaByen Middelfart, der er Danmarks første klimaby, er nemlig nomineret til Green Cities Award. Nomineringen skyldes, at projektet ifølge prisuddeleren er et unikt eksempel på en strategi, der kombinerer intelligente løsninger til at håndtere regnvand på overfladen med bedre og mere spændende byrum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Projektet er designet af Lytt Architecture (tidligere GBH Landskabsarkitekter) og Orbicon og dækker et område på 4,5 hektar i midten af Middelfart.

(VIDEO: GRØNteknik besøgte i september 2019 KlimaByen til indvielsesfest)

Det er de fem brancheorganisationer (Danske Anlægsgartnere, Danske Landskabsarkitekter, Danske Planteskoler, Landskabsrådet og Park- og Naturforvalterne), der står bag den danske del af Green Cities projektet, der har valgt at indstille KlimaByen Middelfart til Green Cities Award.

Med nomineringen konkurrerer KlimaByen Middelfart nu med fem andre lande og deres nominerede projekter. De seks projekter vil i de kommende uger blive vurderet af en international jury.

Vinderen præsenteres ved en prisuddeling i Holland 2. december 2020.