HedeDanmark sikrer i øjeblikket dele af Vestervej og Mastrupvej på Sejerø mod vand og vejr med nye stenskråninger af naturlige materialer.

Den seneste tid har færgen på overfarten mellem Havnsø og Sejerø Havn været ladet med lidt mere end pendlere og øturister. Lastbiler lastet med granitsten har været faste passagerer på færgeruten.

En kystsikring på dele af hovedvejen på Sejerø er nemlig undervejs, og den består primært af naturens egne materialer i form af granitsten, der på et leje af geotekstil, skal beskytte hovedvejen mod havet. Kystsikringen sker på udvalgte strækninger langs både Vestervej og Mastrupvej på sydsiden af øen. Her vurderede Kalundborg Kommune i 2018, at der var et behov for en forstærkning af den eksisterende kystsikring for at beskytte vejen mod kysterosion og oversvømmelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Værn mod næste storm

Det er HedeDanmark, der i øjeblikket etablerer de stenskråninger, som kommer til at udgøre kystbeskyttelsen på øens hovedvej.

- Der er ikke en risiko for, at hovedvejen på Sejerø bliver skyllet væk næste gang, der er en storm, så opgaven er ikke akut. Det er en fremtidssikring af strækningen, så den kan modstå presset fra havet mange år frem i tiden, siger kystsikringsekspert og projektleder i HedeDanmark Johnny Pedersen.

I 2013 blev Danmark ramt af vinterstormen Bodil, der også satte sine spor på Sejerø. Her blev sommerhusbeboere i densydlige ende af Mastrupvej isoleret, da vejen blev lukket som følge af oversvømmelse på grund af stormen.

Planen er, at arbejdet er afsluttet ultimo oktober.