Ford Transit Custom blev en klar vinder af Årets Varebil i Danmark 2020.

At kunne levere et grønnere alternativ end andre varebiler vejede med på vægtskålen, da otte journalister fra foreningen Danske Motorjournalister i weekenden kårede Ford Transit Custom som Årets Varebil i Danmark 2020.

- Transit Custom er den rette vinder af Årets Varebil 2020, fordi dens Plug-in Hybrid-variant ganske enkelt repræsenterer den bedste løsning og er et grønnere alternativ til de gængse varebiler, udtaler juryformand Andreas Lang Hedegaard, der også er næstformand i foreningen Danske Motorjournalister og redaktør på Biltorvet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han uddyber: Ford har med Transit Custom Plug-in Hybrid ikke valgt den lette løsning, men den rette løsning - en løsning, der tager hensyn til kunden, da den har hybridteknologi, som hverken går på kompromis med pladsen, lasteevnen, indretningen eller ladetiden. Allervigtigst er dog, at Transit Custom Plug-in Hybrid også er et alternativ med lav CO2-udledning, der tager samfundets miljømæssige udfordringer alvorligt. Den virker relativt dyr i pris, men det hentes ind igen over hele varebilens levetid.

Tom Maxmølris, Ford Danmarks Head of Commercial Vehicles, glæder sig over prisen og tilføjer: - Vi er enormt stolte over titlen som Årets Varebil i Danmark 2020. Vi har i hvert led af vores organisation knoklet for at gøre Transit Custom til den bedste varebil i vores modelprogram nogensinde.

Transit Customs titel som Årets Varebil i Danmark 2020 følger i kølvandet på dens samlede sejr ved International Van of the Year 2020. Her var det hele Transit Customs hybridlinje (inklusive Transit Custom EcoBlue Hybrid), der blev udpeget som vinder, mens Ford Ranger også vandt International Pick-up Award 2020.