Dansk Miljøforbedring A/S har i samarbejde med udviklingsplatformen Tempusserva digitaliseret analyserne af kvaliteten af den jord, de modtager på genbrugspladsen. Digitaliseringen gør det lettere at imødekomme de øgede krav til dokumentation af virksomhedens overholdelse af miljøregler.

Det er en kompliceret affære for alle danske genbrugspladser at modtage jord, fordi man ifølge jordflytningsbekendtgørelsen skal dokumentere alt af hensyn til miljøet. Sammen med softwarevirksomheden Tempusserva har genbrugspladsen Dansk Miljøforbedring, Damifo, derfor udviklet et digitalt jordprogram, der optimerer virksomhedens arbejde med jordanalyser.

Det digitale jordprogram styrker dokumentationen for virksomhedens arbejde og håndtering af jord, fortæller administrerende direktør John Kaldahl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der stilles høje krav til dokumentation for overholdelse af miljømæssige love og regler i affalds- og genbrugsbranchen. Vigtige krav, der skal være der for at sikre hensyn til miljøet, og at vi konstant arbejder for at forbedre og optimere vores processer - både med at dokumentere, men også med at sikre en endnu højere genanvendelsesgrad af det, vi får ind på genbrugspladsen. Her letter det nye digitale system dokumentationen af, at alle modtage-regler og andre miljømæssige love og regler overholdes, siger han.

Når dokumentationen skal klares, er informationerne nemlig nu kun få klik væk fra miljøkonsulent Simon Malmberg Bech.

- Programmet letter mit daglige arbejde, så jeg ikke behøver at skrive lige så mange informationer ind som tidligere. Derudover får jeg statistikker over jorden og oversigter over sager med meget få klik, som er ekstremt praktisk, når man skal sende dokumentation til kommunen, fortæller han.

Systemet giver større overblik

Når vejningerne af jorden registreres i programmet, giver systemet en liste med de prøver, der skal tages af materialet. Dernæst bliver prøverne sendt ind til et analysefirma. Jorden er opdelt i bunker på pladsen og bliver samlet i bunker af ren jord og lettere forurenet jord, så den enkelte medarbejder nu på sin tablet kan se hvilke værdier af metaller, tunge/lette olier og PAH'er der befinder sig i jorden.

- Programmet er webbaseret, så hvis min computer går ned, kan jeg passe mit arbejde via en hvilken som helst anden computer, fordi det hele ligger i skyen. Det giver jo en frihed, som letter arbejdet markant, forklarer miljøkonsulent Simon Malmberg Bech.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Programmet giver større overblik for både medarbejdere og kunder, så der ikke skal bruges unødvendig tid på at finde informationer på computeren. Hos Damifo er Simon og hans kolleger dermed ikke afhængige af at skulle tilbage på kontoret for at finde analyserne.