VIDEO: Hos Odensevirksomhed er der fokus på den grønne profil med ny minilæsser.

Hos anlægsgartnerfirmaet Th. Skov Larsen i Stegsted få kilometer vest for det centrale Odense har man valgt elektrisk, da der for nylig skulle indkøbes ny minilæsser. Den grønne virksomhed med 30 medarbejdere har som de første på Fyn investeret i en elektrisk Giant minilæsser, G2200E X-TRA med pallegafler og en jordskovl. Den blev købt hos Giant-forhandler John Madsen A/S.

Virksomheden er beskæftiget inden for mange forskellige sektorer, hvortil opgaverne er mangeartede. Behovet var derfor en alsidig læssemaskine der hurtig kunne skifte mellem redskaber, skubbe, transportere og løfte tungt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fordommene er nok, at elektriske maskiner ikke helt er stærke nok, og for at det er en rigtig maskine, skal den have motor. Den elektriske Giant G2200E X-TRA beviser absolut det modsatte ved at have en enorm løftekapacitet, samtidig med at den sørger for et godt arbejdsmiljø uden støj og udstødningsgasser, lyder det fra Troels Skov Larsen, der partner og projektleder hos Anlægsgartner Th. Skov Larsen.

rich-media-3
Troels Skov Larsen, Partner og projektleder, med den første elektriske Giant G2200E X-TRA på Fyn. Pressefoto.

Den nye maskine kører på en byggeplads vest for Odense, hvor Anlægsgartnervirksomheden anlægger have og udenomsareal i et nybyggerkvarter. Minilæsseren bruges blandt andet til at flytte belægningssten og jord.

Giant G2200E X-TRA har et kompakt design, der sikrer at den kan komme rundt på selv de mindste arealer. Det lave tårn er ikke i vejen for synsfeltet, så maskinføreren kan se hvor han arbejder med skovlen, og hele tiden holde fuld fokus på læsseopgaven. Betjeningen af Giant minilæsseren er godt placeret og lækkert udført. En ny maskinfører på Giant minilæsseren, bliver hurtig dus med funktionerne.

Anlægsgartnervirksomheden følger spændt med på markedet for elmaskiner, og ser gerne flere eldrevne maskiner i virksomheden fremover.

Der har været skepsis over for, om minilæsseren kunne løfte de angivne kilo, og om den kunne sammenlignes med en tilsvarende minilæsser på diesel. Her understreger Th. Skov Larsen at Giant G2200E X-TRA lever fuldt ud op til forventningerne, og gør et rigtig godt stykke arbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brdr. Holst Sørensen fra Obbekær lidt udenfor Ribe er importør af Giant minilæssere i Danmark og Sverige. I Danmark foregår salget gennem 34 forhandlere. Til maskinerne hører et bredt udstyrsprogram, og den enkelte maskine kan bygges efter kundens behov.