Aarhusianske TinyMobileRobots får kapitalindsprøjtning på 13 millioner kroner, der skal være med til at sætte yderligere fart under udviklingen af en helt ny robot.

TinyMobileRobots udvikler, producerer og sælger robotter til opmåling og opmærkning. Det går vældig godt, og nu er banen kridtet op til endnu mere fremgang for den aarhusianske virksomhed.

En af de oprindelige investorer i TinyMobileRobots, nemlig Anders Fauerskov, som tidligere var medejer af lydkoncernen TC Group, har nemlig skudt yderligere millioner virksomheden. Det samme gør salgs- og marketingchef Mads Genefke og Sune Larsen, der oprindeligt var med til at udvikle den første robot til landmåling og vejmarkering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har på få år skabt en global robotvirksomhed, der bygger på dansk teknologi koblet med et superstærkt team af nogle af verdens bedst robotudviklere. Vores robotter er unikke på den måde, at de ikke vejer ret meget og samtidig er ekstremt nøjagtige og effektive. Med yderligere fem millioner kroner fra vores investorer kan vi nu fokusere målrettet på at færdigudvikle vores næste robot, som kommer til at sætte en helt ny standard på markedet. Derfor er vi selvfølgelig meget tilfredse med, at investorerne sammen med os ser lyst på fremtiden for TinyMobileRobots, siger administrerende direktør i TinyMobileRobots Jens Peder Kristensen, der selv sprang ud som selvstændig robotproducent i en alder af 54 år.

Kvantespring i vente

Den oprindelige robot fra TinyMobileRobots er videreudviklet på baggrund af open source-kode fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet. Den nye robot bliver på mange måder et kvantespring fremad i branchen, og det er musik i ørerne på Anders Fauerskov.

- Som medinvestor er det selvfølgelig ekstremt vigtigt med scalability og replikerbarhed, så både virksomheden og investeringen kan mangedobles. TinyMobileRobots har formået at etablere sig på en lang række markeder, og det er lige nu relativt blue ocean overalt, hvor vi kommer frem. Derfor har jeg ikke tøvet med at stille yderligere kapital til rådighed, lyder det fra Anders Fauerskov, der solgte lydkoncernen TC Group til Music Group for godt 750 millioner kroner i 2015.

Mads Genefke, der til daglig er salgs- og marketingansvarlig i TinyMobileRobots, er med en millioninvestering for egne midler nu blevet medejer af sin egen arbejdsplads. Den sidste investor er Sune Larsen, der også ud af egen lomme investerer yderligere i den teknologi, han selv har været med til at udvikle.