Halvårsrapporten fra NCC viser et plus på 483 svenske millioner for andet kvartal. Det er bedre end Q2 i 2019. Ordretilgangen er på normalniveau trods corona.

NCC har her til morgen offentliggjort deres halvårsrapport, der også gør status for andet kvartal. Det er en tilfreds administrerende direktør, som Grønteknik taler med.

- Det har været et godt kvartal. Vi fortsætter vores fremgang fra 2018, hvor især afdelingerne Construction og Infrastructure har fremgang. Vi har haft en tilgang af ordrer på normal niveau og forbedret vores cach flow, siger Tomas Carlsson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den store nordiske virksomhed har i andet kvartal 2020 fået et overskud på 483 millioner svenske kroner, hvilket er mere end samme periode sidste år, der gav et resultat på 411 millioner.

Ordretilgang er faldet til normalniveau

Tilgangen af ordrer er faldet til 28.188 i 2020 fra 31.572 i første halvår 2019. Det er som regel ikke godt nyt for en virksomhed - og dog.

- Når vi ser på den danske del, har der været en nedgang i ordrer. Det skal ses i lyset af et godt 2019, hvor vi havde nogle store ordrer til en værdi af 3,4 milliarder svenske kroner. Det var fantastisk, men ikke noget vi kan forvente hvert år, siger Tomas Carlsson og tilføjer:

- Det ville heller ikke være godt, for det ville strække vores kapacitet rigtig meget.

Corona-effekten ikke synlig - endnu

NCC-direktøren kan se tilbage på et kvartal, hvor coronaen gjorde sin ankomst. Det har dog ikke slået virksomheden ud af kurs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har endnu ikke set nogen generel nedgang, men det kan potentielt vise sig senere. Vi har dog endnu ikke set nogen indvirkning. Det fortæller mig, at vores decentrale organisation fungerer godt, da man har taklet udfordringerne, der hvor de har vist sig, og fundet løsninger på dem, fortæller Tomas Carlsson.

I begyndelsen af coronakrisen var der bekymring på markedet for udlejning af ejendomme. Bekymringerne har dog sluppet deres tag, og markedet har rettet sig igen, så kvartalet ikke bære præg af lavere efterspørgsel for leje.

Fremtiden kræver stadig nye bygninger

Det er stadig et åbent spørgsmål, hvilket spor coronaens hærgen efterlader. Der vil givetvis ses ændringer i de forskellige samfund og på de enkelte arbejdspladser.

- Jeg forsøger at bevare roen og have fokus på en fleksibel tilgang til forandringer. Der vil fortsat være behov for nye bygninger, det vil formentlig ikke ændre sig, siger Tomas Carlsson, der som eksempler nævner skoler, hospitaler og plejehjem, som ikke går af mode trods ændringer i byggebranchen og samfundet generelt.