Forleden blev den danske Vejservice-division solgt til Arkil. Nu er den svenske og finske afdeling også frasolgt.

NCC har afhændet deres svenske og finske vejservice-afdelinger. Den nye ejer er tyske Mutares.

Der er tale om endnu et frasalg, efter NCC forleden offentliggjorde, at den danske Vejservice-division var solgt til Arkil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når NCC vælger at skille sig af med deres Vejservice-divisioner, skyldes det ifølge den store nordiske virksomhed, at disse divisioner har meget lille synergi med virksomhedens andre divisioner og faktisk har givet tab.

- Frasalg af Vejservice-divisionen er en del af vores plan for at fokusere på vores kerneaktiviteter. Mutares vil give den svenske og finske del af Vejservice-divisionen en god platform for fremtidig udvikling, udtaler Tomas Carlsson, administrerende direktør i NCC.

På købers side er der også stor tilfredshed med handlen.

- Vi ser meget frem til at overtage den svenske og finske Vejservice-division fra NCC og udvikle dem yderligere. Jeg er sikker på, at med vores ekspertise og vores nylige udvidelse i de nordiske regioner har vi kompetencerne til at være den rigtige partner for den bæredygtige fremtid for virksomhederne, siger administrerende direktør hos Mutares, Robin Laik.

Handlen er foregået via aktieopkøb, og handlen forventes afsluttet i tredje kvartal af 2020. De svenske konkurrencemyndigheder skal naturligvis godkende, at alt er i orden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frasalget vil ifølge NCC have meget begrænset effekt på virksomhedens resultat, men dog have en mærkbar effekt på deres cash flow i tredje kvartal.

NCC leder i øvrigt efter en mulig overtager af den norske Vejservice-division.