sonsoreret-indhold

Det kan være svært at finansiere de ting, når du arbejder i landbruget eller med skov eller have. Maskiner af alle salgs kan koste mange tusinde kroner. Men selvom en investering i eksempelvis en traktor eller en græsslåmaskine vil lette arbejdet og tjene penge på længere sigt, så kan det være svært at gå ud og købe kontant.

Der bliver færre og færre mennesker, der udfører manuelt arbejde. Erhverv, hvor maskinerne har overtaget produktionen og arbejdet, er kun på vej op, og vi ser større og bedre maskiner. Flere benytter sig af maskiner, fordi de kan se fordelen - der spares måske tid eller energi - eller begge dele og så kan det være en god idé at investere sine penge i en maskine, der kan gøre meget af arbejdet for en.

Om det handler om at slå græsset i haven, at klippe hækken, at pløje marken eller at fælde træer, så kræver det dyre maskiner fra starten. Også i erhvervslivet, hvor traktorer, gravkøer og andre større maskiner giver en kæmpe fordel tidsmæssigt. Landbrugsmaskiner er en lige så vigtig del af landbruget som landmanden, og med de rette maskiner kan man som landmand eller udnytte tiden mere optimalt.

Gode maskiner letter livet

Som vi ved, når det kommer til arbejde - tid er penge. Når det kommer til land- og skovbrug, så betyder tiden det hele, så forretningen kan køre rundt. Derfor skal man også have maskiner, der fungerer. Du kan altid købe brugt, hvis du vil spare penge, men det er ikke uden risici. Når du køber brugt, så er det vigtigt at have en fagmand med på råd, så du ved, at det du køber, kan holde til arbejdspresset.

Man kan selvfølgelig altid låne pengene - enten privat hos en ven, måske en bedsteforælder eller også hos banken eller gennem en onlinelåneportal. Lånerenter, afdrag og alt, hvad der hører med i sådanne aftaler, kan dog til tider være svære at gennemskue og derfor burde man måske kigge efter alternative måde at skaffe penge på. Med internettets opblomstring findes der heldigvis mange måder man kan finansiere sine landbrugs- og havemaskiner på.

Mange måder at finansiere på

Det er også muligt at købe sine landbrugs- eller havemaskiner på afbetaling. Det er sådan det foregår langt de fleste steder, og modellen er sikker. Men du kan faktisk også leje maskiner til arbejdsbrug. Mange landmænd har maskiner stående, som de ikke bruger hele året. For at tjene lidt ekstra penge lejer de dem gerne ud til dem, der har behov for det. Det betyder, at hvis du har noget grønt arbejde, der skal ordnes, så behøver du ikke engang at eje maskinerne.

Hvis man virkelig står og mangler den topsmarte flishugger, som man altid har ønsket sig, så kan det være smart med ETF-investeringer. Der er ikke mange, der kender til ETF-investeringer, og årsagen er, at investeringsmetoden ikke er særlig udbredt i Danmark. Men det betyder ikke noget - tværtimod kan du måske komme før de andre og få en økonomisk fordel.