Danmarks første Greensmaster eTriflex 3370 giver naboerne ro og golfspillerne veltrimmede baner.

Efter en altødelæggende brand, som kostede både maskinhus og baglade, besluttede Køge Golf Klub, at den nye maskinpark blandet andet skulle indeholde hybridmaskiner. Klubben investerede i to fairway RM-5010H og tre Greensmaster Triflex GR-3420 fra Toro. Formålet var at skåne miljøet, reducere brændstofforbruget, reducere risici for hydrauliklækager og minimere støjniveauet.

- Der er simpelthen sket så meget i udviklingen af maskinens støjniveau, at man ikke kan se igennem fingre med det. Den faktor alene kan påvirke både arbejdsmiljøet og vores nærliggende naboer positivt, forklarer chefgreenkeeper ved Køge Golf Klub, Martin Thorsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klubben ligger relativ centralt og har før modtaget klager, hvis de nabonære dele af golfanlægget bliver klippet tidligt om morgenen.

Der skulle dog lidt tålmodighed til, før den rette maskine dukkede op.

Købt i blind tillid

Da den fuldelektriske Greensmaster eTrilfex 3370 kom på markedet i januar 2020, slog klubben til. I slutningen af maj leverede Reesink Turfcare DK, enedistributør af Toro i Danmark, klipperen til det spændte greenkeeperteam i klubben. Maskinen var så ny på markedet, at Køge Golf Klub end ikke havde set en demopræsentation, inden de investerede i den.

- Det er lidt et sats, den har jo aldrig kørt herhjemme, og hverken Reesink Turfcare eller vi har set den før nu. Men det er en 'first mover'-beslutning, og jeg har simpelthen så stor tillid til Reesink Turfcare og Toro's kvalitet, service og standard, at det egentlig ikke bekymre mig så meget, erklærer Martin Thorsen.

Klubben kunne selvfølgelig have valgt at købe en ren el-maskine fra en anden leverandør, men nej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg ved, det er noget, der fungerer, siger han.

Af med høreværnet

Toro's Greensmaster eTriflex 3370 er fuldelektrisk og udviklet specifikt med henblik på at reducere støj og CO2-udledning. Det var vigtigt for indkøbet.

- Vi vælger ren el er for at imødekomme særligt tre parametre: reducering af støj for naboerne, miljøhensynet og arbejdsmiljøet, så personalet kan køre uden høreværn. Det kan betyde meget at kunne tage høreværnet af i løbet af dagen og høre noget normal lyd eller nyde fuglesangen, mens man klipper, udtaler Martin.

Andre medvirkende faktorer til købet er, at maskinen er vedligeholdelsesfri, uden hydrauliske komponenter og har mærkbart færre vibrationer under kørsel end diesel- og benzin maskiner.

Klubbens helt nye putting green lagde græs til jomfruturen for Danmarks første fuldelektriske Toro Greensmaster eTriflex 3370.