Selvom resultatet ikke lever op til forventningerne, er Scantruck alligevel tilfredse med overskuddet. Markedet har været udfordret, lyder forklaringen.

Scantruck A/S har netop offentliggjort årsrapporten for det forskudte regnskabsår, som sluttede ved udgangen af januar.

Omsætningen er faldet med små 70 millioner kroner, fra knap 783 millioner kroner i 2018/19 til 713,6 millioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet før skat landede på 48,593 millioner kroner sidste år. Året før det på 52,717 millioner kroner.

Resultatet har ikke levet op til det, man forventede for et år siden, men bliver alligevel betegnet som tilfredsstillende "under hensyntagen til udviklingen i markedet", skriver Scantruck i ledelsesberetningen til regnskabet.

Coronakrisen ventes at få indvirkning på dette års regnskab, men omfanget kender man ikke endnu.

Udvikler forretningen

Scantruck er med søsterselskabet, truck-forhandleren N.C. Nielsen, en del af N.C. Nielsen Gruppen.

Her fortæller administrerende direktør Poul B. Nielsen, der også er bestyrelsesformand for Scantruck, at overskuddet skal bruges på yderligere investeringer i forretningerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er tilfredse med resultatet, selvom det er positivt påvirket af salget af ejendommen i Karlslunde (N. C. Nielsen-afdeling, red.). Det er fortsat vores holdning, at vi vil bruge overskuddet til at udvikle forretningen. Vi er især blevet kendt i markedet for vores høje servicegrad og evne til at udvikle værdiskabende løsninger. Det kræver kapital at udvikle fremtidens servicekoncepter, og nye innovative serviceydelser bliver helt klart et fokuspunkt fremover, siger Poul B. Nielsen.

Scantruck er en af frontløberne, når det kommer til intelligente maskiner. Sidste efterår åbnede maskinforretningen med hovedsæde i Skive et democenter for intelligent maskinstyring i Ringsted-afdelingen.

Det er dog ikke kun i Danmark, at Scantruck er med fremme. Tidligere i år pegede Komatsu på den danske importør som en af fire udvalgte i hele Europa, der skal være frontløbere på den japanske producents introduktion af Smart Construction i Europa.