HedeDanmark og Intelligentcity rotter sig sammen. Målet er at udbrede digital og usynlig skadedyrsbekæmpelse i hele landet.

Ovenpå en mild og våd vinter forventer rottekyndige, at sommermånederne i år kommer til at byde på en del flere af de uvelkomne gnavere end normalt.

Men med et nyt samarbejde mellem to af områdets aktører kan både kommuner og virksomheder ruste sig mod skadedyr og samtidig undgå at skulle plastre sine bygninger og arealer til med fælder. De to grønne virksomheder, HedeDanmark og Intelligentcity er nemlig gået sammen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

HedeDanmarks skadedyrsteknikere og rottehunde yder i forvejen skadedyrsbekæmpelse for en lang række kunder. Og Intelligentcity har udviklet en række løsninger med skjulte, digitale fælder, der kan indbygges i blandt andet husmure, skraldespande og blomsterkummer.

- Samarbejdet med Intelligentcity giver os mulighed for at tilbyde vores kunder en række unikke løsninger, så skadedyrsbekæmpelsen foregår "usynligt" for borgerne, der går en tur i byen. Samtidig belaster vi ikke miljøet med gift og klimaet med unødvendige udkørsler, fordi fælderne ikke skal tilses i tide og utide. Så det er lidt af en drømme-aftale, fortæller Carsten Damgaard, afdelingschef i HedeDanmark.

Tryghed for kunderne

Det nye samarbejde betyder, at HedeDanmark overtager tilsyn og service med fælder og skadedyrsbekæmpelse for Intelligentcitys eksisterende kunder, mens Intelligentcity i stedet fokuserer på at sælge sine skadedyrsløsninger til nye kunder.

- Samarbejdet med HedeDanmark betyder, at vores kunder får den tryghed, at det er en virksomhed med medarbejdere over hele landet, der nu står for den praktiske bekæmpelse af skadedyr, og som rykker ud så snart en fælde klapper. Vi håber, at vi sammen kan præge skadedyrsbekæmpelsen generelt til at blive meget mere bæredygtig, siger Ronny Falkenhard, direktør i Intelligentcity.

Fælles om verdensmål

Det er kun et år siden, at HedeDanmark fik skadedyrsbekæmpelse på menuen over sine ydelser. Med et rottehundehold og digitale fælder har virksomheden dog allerede sikret, at for eksempel dagligvarekæder og kommuner ikke døjer med skadedyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Intelligentcity har siden starten i 2019 arbejdet med bæredygtig og skjult rottebekæmpelse og har også solgt sine løsninger ud over Danmarks grænser. Begge parter ser frem til det kommende samarbejde.

- Vi skal alle tage et ansvar og arbejde seriøst og praktisk med verdensmålene. Derfor giver dette samarbejde så god mening, siger Ronny Falkenhard, Intelligentcity.