For anden gang vil Arkil belønne en organisation eller person, som har gjort en særlig indsats for at få flere kvinder i byggeriet.

Entreprenørkoncernen Arkil søger kandidater til Arkils Hæderspris, der hvert år uddeles til personer eller organisationer, som fortjener en særlig anerkendelse for deres arbejde med at tiltrække flere kvinder til byggebranchen.

Prisen, der i år uddeles ved et særligt arrangement 17. september i København, består ud over hæderen af 25.000 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arkils Hæderspris, der blev indstiftet og uddelt første gang i 2019, har til formål at skabe fokus på kvinder i bygge- og anlægsbranchen, og ikke mindst den opgave, branchen har med at få højnet andelen af kvinder i byggefaget.

- Vi valgte at indstifte prisen i forlængelse af Dansk Byggeris Kvinderåds anbefalinger, der blev offentliggjort først på året i 2019. Anbefalingerne giver os et godt fundament for det videre arbejde, men det står samtidig også klart, at det bliver et langt, sejt træk for branchen at føre dem ud i livet. Det kræver, at vi holder fokus på opgaven og det fokus vil vi gerne bidrage positivt til med Arkils Hæderspris, siger Jesper Arkil, administrerende direktør i Arkil Holding.

Halvdelen af talentmassen

Også Arkil mærker konsekvenserne af den skæve kønsfordeling i branchen, og det er ifølge direktøren et problem med mange konsekvenser.

- For det første er det uklogt, at vi som branche på forhånd er afskåret fra næsten halvdelen af landets talentmasse, især i en situation hvor mange af os oplever at mangle kvalificeret arbejdskraft. For det andet viser en stor mængde forskning på området, at diversitet gavner enhver virksomhed. Forskellighed og forskellige tilgange til opgaveløsningen øger både innovationen og trivslen blandt medarbejderne. Så der er vægtige argumenter for, at vi som branche lægger en stor indsats i at løfte den opgave.

Alle kan indstille

Arkils Hæderspris består reelt af to priser. Elevprisen, der uddeles til en elev på en af Byggeriet Uddannelser, og Indsatsprisen, der uddeles til personer eller organisationer, som har gjort en særlig indsats for at tiltrække kvinder til branchen. Kandidater til elevprisen nomineres af erhvervsskolerne, mens alle kan indstille kandidater til Indsatsprisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er netop Indsatsprisen, man nu kan indstille kandidater til. Det kan man gøre frem til tirsdag 4. august på Arkils hjemmeside.