Nordjyske Keflico har udgivet en rapport, som beskriver strategisk grøn vækst og store ambitioner for fremtiden på en række indsatsområder.

Miljø og klima har de seneste år præget samfundsdebatten og påvirket efterspørgslen efter bæredygtige indsatser fra aktører i erhvervslivet. Nu offentliggør den nordjyske træhandelsvirksomhed Keflico en bæredygtighedsrapport, der følger Global Reporting Initiative (GRI) - en af verdens mest anvendte og anerkendte rapporteringsstandarder.

- Vi er dedikeret til den bæredygtige udvikling i Keflico. Udviklingen er en langsigtet proces, og vi ønsker med vores rapportering at give alle interessenter indblik i processen og i, hvordan vi prioriterer løsninger, der gør en forskel nu og i fremtiden, siger administrerende direktør i Keflico, Mads Stenstrop og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Udover at kortlægge vores bæredygtige resultater skal rapporten sikre en tydelig transparens i alle vores aktiviteter på tværs af værdikæden fra skoven og hele vejen frem til slutbrugeren, lyder det. Rapporten beskriver blandt andet resultater og indsatser indenfor områder som brugen af træ, klimapåvirkning, skove og biodiversitet, bæredygtigt byggeri, bæredygtige partnerskaber og forskellige sociale hensyn.

Bæredygtig vækst

Hos Keflico oplever man især, at et strategisk fokus på certificerede træbaserede produkter har fået virksomheden til at rykke. I de seneste syv regnskabsår har man leveret overskud på bundlinjen.

Den positive udvikling i virksomheden er blandt andet et resultat af et strategisk valg om at forene bæredygtighed med et kommercielt fokus og gå forrest i markedet med en bæredygtig indkøbspolitik. I 2016 indførte virksomheden målet om, at mindst 50 procent af al træ i 2020 skulle være af bæredygtig og sporbar oprindelse og desuden altid med tre mindre kendte træarter i sortiment:

- Vi har igennem de seneste år oplevet en stigende kompleksitet på markedet for handel med træ og træbaserede produkter, der naturligvis stiller øgede krav til os som importører og forhandlere. Derfor har vi også for længst forpligtet os til at fremme ansvarlig og bæredygtig brug af træ ved at følge med udviklingen, men også præge denne, siger kommerciel direktør i Keflico, Camilla Hyldgaard Thomsen og fortsætter:

- Vi mener, at en bæredygtighedsrapport er en naturlig forlængelse af vores strategi om at fremme brugen af bæredygtige træprodukter, ligesom den imødekommer den stigende kompleksitet og efterspørgslen efter en stadig større transparens på tværs af markedet, siger Camilla Hyldgaard Thomsen. Virksomheden præsenterer i bæredygtighedsrapporten en reduktion i deres klimabelastning med næsten 30 procent fra 2018 til 2019 og en vækst i den del af omsætningen, der kommer fra handel med certificeret træ. Man kan finde hele rapporten her.