To personer sigtet for svig med offentlige midler for 1,7 millioner kroner ved udnyttelse af lønkompensation. Større pengebeløb beslaglagt af politiet.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, afdelingen for Økonomisk Kriminalitet, har tirsdag anholdt og sigtet en 45-årig kvindelig direktør og en 53-årig mandlig daglig leder for grov økonomisk kriminalitet.

Begge er beskæftiget i et selskab i byggebranchen, og selskabet har adresse i politikredsen. De anholdte sigtes efter en kort og intensiv efterforskning for svig af særlig grov karakter med offentlige midler for ca. 1,7 millioner kroner, ved at have udnyttet den midlertidige lønkompensationsordning under Covid-19, ligesom de sigtes for grov hvidvask for et millionbeløb. Politiet har i øvrigt beslaglagt et større pengebeløb i forbindelse med efterforskningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør onsdag ved retten i Nykøbing F. Der vil af hensyn til sagens karakter blive anmodet om dørlukning.

- Samfundet ser med stor alvor på sager om økonomisk kriminalitet mod Staten under Covid-19 krisen. Politiets intensive efterforskning med anholdelse, ransagninger og fremstilling i retten afspejler også sagens nuværende omfang, og den prioritering vi som samfund må have overfor denne type kriminalitet. Der er konkret sigtet for forhold, som under den midlertidige kriselovgivning kan give 4-dobbelt straf, siger politiinspektør Kim Kliver.

Politikredsen har ikke yderligere oplysninger for nuværende.