Da Komatsu Forest satte Anna Fredriksson i spidsen for fabrikken i Umeå, Sverige, var det også første gang, at maskingiganten fik en kvindelig fabrikschef.

Komatsu er en af verdens allerstørste maskinproducenter, og også på skovfronten er den japanske kæmpe godt repræsenteret. Det foregår via den svenskbaserede Komatsu Forest med fabrik og hovedsæde i Umeå. Netop her har man skrevet historie i Komatsu-regi, for Anna Fredriksson blev tidligere på året sat i spisen for fabrikken.

Komatsu Group har 85 fabrikker på verdensplan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da det skete, var det første gang, en Komatsu-fabrik fik en kvindelig chef.

- Det har været min drivkraft at arbejde med noget, jeg synes er sjovt, hvilket er teknologi, uden at tænke så meget over forventninger til mig fra omverden. Det faktum, at ledelsen valgte mig til denne opgave, selvom jeg var ved at gå på barsel, forstærkede yderligere min opfattelse af virksomhedens gode værdier vedrørende ligestilling, fortæller Anna Fredriksson.

En foranderlig tid

Hun er uddannet maskiningeniør og blev ansat i Komatsu Forest i 2011, da hun skrev sit speciale, mens hun arbejdede i produktionen. Derefter sluttede hus sig til kvalitetsafdelingen, hvor hun gennem årene har arbejdet med kvalitetsundersøgelser og produktkvalitet Hun blev leder af afdelingen i 2017.

Anna Fredriksson tiltrådte stillingen på et meget specielt tidspunkt. Ikke nok med at forholde sig til udfordringerne med coronapandemien, skal hun også se fremad og forberede sig på at flytte til en ny fabrik og de ændringer, der vil medføre en ny, mere moderne produktion.