Der er ros fra brancheforeningen Bæredygtigt Landbrug til Lolland Kommune, hvor Nakskov-landmanden Henrik Marcussen bliver betalt for at holde åen ren.

Mens mange kommuner forsømmer vedligehold og oprensning af de lokale vandløb er situationen en anden visse eksemplariske steder i landet, skriver Bæredygtigt Landbrug. Særligt Lolland står frem for andre.

- Jeg tror godt, jeg tør sige, at ingen landmænd hernede har haft alvorlige problemer med oversvømmelser i indeværende år. Dét kan man jo bestemt ikke sige alle steder. Faktisk har der ikke rigtig været bøvl siden 2011, hvor store vandmængder også var noget af et wakeupcall for Lolland Kommune.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden har der været sat øremærkede penge af til løbende sommer-vedligehold og -oprensning, og samarbejdet mellem kommunen, entreprenører og ålagene har været fortrinligt, fortæller landmand Henrik Marcussen, som bruger mange timer i sin traktor med dertilhørende langarmet græsslåmaskine slår græs og siv langs nogle af de i alt 600 kilometer åbne vandløb, som kommunen har ansvaret for, mens hans gravemaskine med mejekurv klipper bundgrøden.