Just Easy Tools' udenlandske markeder er tørret ud i forbindelse med Covid19-epidemien. Derfor prioriterer man nu danske landmænd og maskinleverandører.

Ser man nærmere på den vestjyske virksomhed Just Easy Tools, vil man se, at en af de seneste større ordrer har været en Easy Gripper til skift af dæk på store dumptrucks hos en af verdens største cementfabrikker i Egypten.

Men corona-epidemien har i den grad sat en prop i flowet fra Vestjylland til resten af verden. Derfor intensiverer Holstebro-producenten nu jagten på kunder i Danmark. Ønsket er at finde landmænd, skovfolk og byggevirksomheder, der skal bruge hjælp til at skifte hjul på deres store maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en tilbagevenden til udgangspunktet. Just Easy Tools startede for 11 år siden med at udvikle udstyr, så man nemt og sikkert selv kunne skifte dæk på tunge maskiner. Men dengang var både landbruget og byggeriet i krise. Derfor har vi især fundet kunderne ude i verden og i andre brancher - for eksempel miner og havneterminaler, forklarer direktør Lars Jørgensen, som altså nu ønsker at finde ind på hjemmemarkedet.

Kæden er hoppet af

Man har dog stadig kunder i den store verden. John Deeres og AGCOs fabrikker i Brasilien har de seneste par år afgivet ordrer på flere danske Easy Grippers til at montere hjul på mejetærskere og traktorer i deres produktionslinjer.

De seneste to bestilte grippers står allerede klar til afsendelse fra Just Easy Tools, men efter corona har den sydamerikanske virksomhed sat ordren på standby - forsynings kæden er hoppet af som følge af epidemien. Det samme har Just Easy Tools oplevet hos andre kunder rundt om i verden. Men det skaber ingen fortvivlelse.

rich-media-2
Beni Suef Cement Company i Egypten har fået en Easy Gripper 2400 2T fra Just Easy Tools placeret i Holstebro - nu leder den danske virksomhed efter nye kunder i dannevang. Pressefoto.

- Vi er født under finanskrisen og har indrettet os efter, at der vil komme kriser. Nærmest hele vores produktion er udlagt til lokale underleverandører, blandt andet meget bearbejdning hos Jokertech i Vinderup og pladearbejde hos Løkkes Maskinfabrik i Bøvlingbjerg. Derfor har vi begrænsede faste udgifter, siger Lars Jørgensen.

Lidt på kistebunden

Samtidig kan firmaet også bryste sig af, at sidste år var et godt år. Det giver ligeledes ro på bagsmækken, selv om verden lige nu er lidt af lave.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Just Easy Tools har netop opgjort sit hidtil bedste regnskab med et overskud på 1,6 millioner kroner. Virksomheden stod klar til et endnu bedre resultat i år med flere nye produkter, der blev udviklet i fjor. Men man er fortrøstningsfulde omkring situationen, lyder meldingen fra Lars Jørgensen, der vil fokusere på dansk landbrug, maskinstationer, dækcentre industri og byggeri.