En del af den østlige bred af Nørresø i Viborg skal henover sommeren omdannes til et grønt mødested for byens borgere.

Madpakkehus, legeplads og legebroer, grillsted, spillebane og en fornyet badebro.

Det er bare nogle af elementerne i et nyt grønt område, som viborgenserne kan se frem til at indtage i løbet af sommeren.Det er en række lokale grundejerforeninger, som - i samarbejde med Viborg Kommune - har været drivende kræfter bag, at det det grønne samlingssted nu bliver til virkelighed på den østlige bred af Nørresø i Viborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Området har fået navnet "Kildekrattet" og er udviklet og bliver etableret med HedeDanmark i spidsen.

- Arealet har været en spændende udfordring, fordi det ligger ned til søen og derfor i sagens natur er fugtigt. Så Viborg Kommune etablerer blandt andet en bæk. Den skal fange vandet oppe fra skråninger og kilder og kommer til at bugte sig imellem de legebakker, der også kommer til at være en del af Kildekrattet, fortæller Lene Lunghøj, landskabsarkitekt i HedeDanmark.

Harmonisk tilføjelse

Udover udfordringen med det fugtige terræn har HedeDanmark med landskabsarkitekt Lene Lunghøj som den kreative kraft også haft fokus på at udvikle et mødested, som naturligt falder ind i de eksisterende omgivelser:

- Det betyder blandt andet, at områdets madpakkehus får et grønt tag, og at vi bruger sortmalede elementer på stedet. På den måde sørger vi får, at anlægget bliver indlemmet på en harmonisk måde i den omkringliggende natur, siger Lene Lunghøj.

Hun og HedeDanmark har tidligere stået i spidsen for udviklingen af en række grønne områder både ved skoler, plejehjem og i parker heriblandt den internationale skole i Billund, Haver til Maver ved Asmildkloster Landbrugsskole og legeplads i Botanisk Have i Århus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Møde- og stoppested

Kommunen og grundejerforeningerne Kokilden, Houlkærshøjen, Mellemhøjen og Nørresøhøjen ønsker med projektet, at de lokale borgere får et nyt sted at mødes, men også, at forbipasserende både på gåben, to hjul og i kajak skal have et attraktivt stoppested. Derfor fornyer kommunen også områdets offentlige badebro, der hidtil primært har været benyttet af turbåden "Margrethe 1".

rich-media-3
Søbreden ved Nørresø i Viborg skal have nye, bedre adgangsforhold. Bag projektet står blandt andre HedeDanmark. 

Viborg Kommune vil desuden i samarbejde med HedeDanmark og repræsentanter for Handicaprådet sikre, at det nye område også er handicapvenligt for blandt andet mennesker i kørestol.Udviklingen og anlægget af det nye mødested er støttet af Nykredits Fond, Friluftsrådet og Ringkøbing Landbobank samt Hedeselskabets medlemspulje.