15 medarbejdere har fået en fyreseddel, mens 17 har fået lov at blive. Mangel på arbejde er forklaringen. 

Dårlige resultater og udskydelsen af ordrer for over 50 millioner kroner får skylden for, at HedeDanmark har set sig nødsaget til at fyre 15 medarbejdere i Sorø. Det skriver Fagbladet 3F. 

Administrerende direktør hos HedeDanmark A/S Lars H. Petersen forklarer, at det er corona-krisen, som har skubbet afdelingen ud over kanten, så det gik fra slemt til værre. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi troede, at vi kunne hutle os igennem. Men så kom corona-krisen, og vi kunne ikke se lys for enden af tunnelen på den korte bane. Jeg har været nødt til at tage det geværgreb at skære butikken til, siger han til Fagbladet. 

Ingen omplaceringer

Hos 3F er der naturligvis kritik af fyringerne. I første omgang havde Hededanmark A/S dog varslet, at alle 20-22 medarbejdere i afdelingen i Sorø ville miste deres arbejde. Men antallet blev reduceret.

Fagforeningens kritik går på, at der samtidig med reduceringerne i Sorø er blevet hyret i både Frederiksværk og i Odense, samt at de fyrede ikke har fået mulighed for at blive omplaceret. 

- Fyringerne virker urimelige, fordi Hededanmark ansætter folk andre steder i virksomheden,  udtaler forhandlingssekretæren hos Den Grønne Gruppe i 3F, Flemming Grønsund, til Fagbladet. 

Lars H. Petersen oplyser imidlertid, at alle ansættelser i de to førnævnte afdelinger var på plads, da beslutningen om fyringerne i afdelingen i Sorø blev truffet.