Dæk til entreprenørmaskiner skal ofte kunne tåle lidt af hvert, så det kan være svært at finde et godt dæk. Et nyt dæk skal sikre god komfort og bid i underlaget uanset om det er blødt eller fast.

Når entreprenørmaskiner skal køre på alt fra mudder til græs eller beton, kan det være en udfordring at finde et dæk, der kører lige godt på alle overflader. Dækproducenten Alliance Tire Group fortæller, at de har et nyt dæk klar, som kan løse dette problem.

Der findes allerede lignede dæk på markedet, men det nye Alliance 585 skal især ind og konkurrere på prisen. Det fortæller Jakob Scheel, der er salgschef  i landbrugs- og industriafdelingen hos dækgrossisten Nordisk Dæk Import, der importerer dækket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Alliance 585 i midten. Til højre ses et dæk beregnet til kørsel på fast underlag, til venstre et landbrugsdæk. Som det ses er mønstret på Alliance 585 en blanding mellem de to.

Optimeret til alle slags underlag

Med Alliance 585 har dækproducenten gået efter at løse et problem, der kan opstå på byggepladser - særligt i regnfulde perioder ligesom vi oplevede det i Danmark i februar og marts.

- Når byggepladserne mudres til, kan almindelige dæk til entreprenørmaskiner ofte komme til kort. Hvis der ikke lægges plader ud, der hvor det er muligt, kan maskinerne køre fast, fordi dækkene ikke får fat og mudderet sætter sig fast i dækket, siger Jakob Scheel og uddyber:

rich-media-3
Med indsnittet på dækkets klods i siderne fordeles trykket, når der køres på fast underlag, så dækket ikke slides hurtigt som følge af vrid.

- Kører man omvendt med landbrugsdæk på en entreprenørmaskine, er det ukomfortable at køre med på asfalt eller beton. Desuden slider det også meget på dækkene, fordi de vrid, der opstår på fast underlag, ikke passer til de forhold, landbrugsdæk er optimeret til at køre under. Med Alliances nye dæk har man taget det bedste fra begge verdener og samlet det i et dæk, som både står fast i mudret underlag og er behageligt at køre med på fast underlag.

rich-media-4
Mønstret på dækket er i siderne spejlvendt i forhold til hinanden. Det skal sikre, at dækket bider lige godt fat i glat eller mudret underlag, uanset kørselsretningen.

Dækket er bygget op på en stålbæltekonstruktion med forstærkede dæksider og anvendelsen af specielle compounds. Dette skal sikre dækkets holdbarhed.