I Odense har HedeDanmarks nye anlægsafdeling fået en flyvende start - men målet er langt fra nået.

På en særdeles vindblæst plads mellem endnu ikke færdige bygninger i det sydlige Odense er der godt gang i arbejdet. Her har projektleder Brian Christensen Strarup fra HedeDanmark et hold medarbejdere i sving med at lægge fliser, rette kantsten til, bygge legepladser og anrette lokal regnvandsafledning.

Det er et af de større boligprojekter, der pågår i den fynske hovedstad lige nu - og anlægsarbejdet ved Munkebjergvænget udgør da også den største del af aktiviteten i HedeDanmarks nye anlægsafdeling på Fyn, som startede op med Brian Strarups ansættelse i januar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På Fyn er vi mest kendt for at køre og slå græs. Men vi kan meget andet. Målet er at arbejde med alt i nyanlæg fra brolægning til grønne områder over byfornyelse og beplantning, og jeg synes vi er kommet godt i gang, siger projektlederen, der grundet travlhed leder efter nye folk til holdet.

Vores mission er at tilpasse os markedet på Fyn og ellers lede efter nye opgaver.

Projektleder Brian Christensen Strarup

HedeDanmark

- Jeg har lige ansat tre mand, men vi kunne godt bruge tre til fire mere og måske en lærling, for vi går en travl tid i møde.

Ej blot til grønt

Projektlederen har også selv travlt. Så travlt, at han netop har hyret en formand, der skal holde tråd i de forskellige pladser, hvor HedeDanmark har aktiviteter i gang. Samtidig har han også hyret en erfaren kloakmand ind, som skal medvirke til at skabe vækst i forretningen indenfor især regnvandshåndtering, som Brian Strarup håber, kommer til at blive en væsentlig del af porteføljen i fremtiden.

- Alle kan se, at der kommer mere vand. Dermed må der også mere arbejde med netop håndteringen, og det vil vi forsøge at lægge billet ind på, fortæller han, som også selv har en baggrund i faget. Brian Strarup er uddannet kloakmester hos en lokal entreprenør før skiftet til HedeDanmmark. Han vedkender sig da også, at hans nye virksomheds spidskompetence med beplantninger ikke er hans største force.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Heldigvis har vi masser af dygtige folk, som ved alt om det grønne. Jeg har masser af kompetente kræfter at trække på, lyder det fra projektlederen.

Sparer kørslen

Grunden til, at HedeDanmark i første omgang bandt an med Fyn, skyldes det upraktiske i, at alle medarbejderne på de igangværende projekter skulle køre ind fra Jylland, forklarer Brian Christensen.

HedeDanmark har ikke været uvirksom i det fynske, men man har tidligere kun haft til huse i Jylland. Med skiftet H.C Andersens hjemegn er håbet, at man kan øge aktiviteten på øen. Det udtrykker også Bo Vinther-Jensen, der er regionschef for den vestlige del af HedeDanmarks anlægsgartnerforretning.

- Odense er inde i en rivende udvikling med en lang række byudviklingsprojekter, hvor uderum og grønne områder er centrale dele. Derfor mener vi, at tidspunktet er rigtigt til at være fast til stede i byen, lyder det. Han understreger dog, at man ønsker opgaver på hele Fyn og ikke kun i den lokale metropol.

100 mand bliver det ikke

Hvad skal det så blive til? Ifølge Brian Strarup er målet ikke at være 100 mand. Tilpasning er nøgleordet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal ikke have flere folk, end at vi kan holde dem i gang hele året. Så vores mission er at tilpasse os markedet på Fyn og ellers lede efter nye opgaver, siger projektlederen, som snart flytter i nye rammer.

- Vi rykker ud til motorvejen, så der er nem adgang for vores medarbejdere. Samtidig får vi plads til en mindre maskinpark, så vi ikke er så afhængige af at underentreprenører skal stå klar med grej til vores opgaver, forklarer han.