JCB er klar til at genstarte produktionen på en fabrik i England, som er lukket på grund af coronakrisen. Producenten skal fremstille respiratorer til coronapatienter.

Storbritannien er hårdt ramt af coronapandemien, og derfor er store dele af landet lukket helt ned, blandt andet JCB-fabrikker. Nu sætter den engelske producent dog gang i en af fabrikkerne igen.

Men i stedet for at fremstille førerhuse til JCB-gravemaskiner, sættes anlægget op til at fremstille stålkabinetter til respiratorer. Designet er helt nyt og udviklet af Dyson, som herhjemme især er kendt for deres støvsugere. Respiratoren mangler de sidste godkendelser, men når de er på plads, vil JCB producere 10.000 kabinetter til formålet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De første prototyper er leveret til Dyson efter at have rullet produktionslinjen ved JCB's førerhus-fabrik i Uttoxeter, Staffordshire. Fabrikken blev stille den 18. marts sammen med otte andre JCB-produktionsanlæg i Storbritannien.

- Dette projekt er gået fra design til produktion på bare få dage, og jeg er meget glad for, at vi har været i stand til at implementere vores dygtige ingeniør-, design- og fabrikationsteams færdigheder så hurtigt på et tidspunkt med national krise. Dette er naturligvis også en global krise, og vi vil naturligvis hjælpe med produktionen af ??flere kabinetter, hvis de kan bruges af andre lande, siger JCB-formand Lord Bamford.

Omkring 50 ansatte er i forbindelse med produktionen kommet tilbage i arbejde. JCB suspenderede produktionen på sine ni britiske fabrikker indtil mindst i slutningen af ??april, som et resultat af corona-krisen. Virksomheden betaler dem 80 procent af deres grundløn for den næste måned, uanset hvad de tjener.

Medarbejdere, der vender tilbage til arbejde for at hjælpe med at fremstille kabinetterne får deres normale løn igen.