Kunderne ønsker markante, bæredygtige løsninger, når det gælder pasningen af deres grønne områder, lyder det fra anlægsgartnervirksomheden Grøn Vækst.

Virksomheden Grøn Vækst har netop vundet licitationen på driften af Ørestads grønne områder, og man har sat alle sejl sat til for at kunne levere en bæredygtig grøn pleje med tilhørende vintertjenester.

Siden 2012 har Grøn Vækst har stået for pasningen af Ørestads grønne områder, men fra 2020 er kravene blevet skærpet, da Grundejerforeningssekretariatet Ørestad, som varetager opgaverne for Ørestads fire grundejerforeninger og Ørestad Vandlaug, krævede en ny, visionær og bæredygtig løsning for den grønne pleje.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grundejerforeningerne Ørestad udbyder driften af gartnerarbejde, vækstkontrol, snerydning, renhold samt reparation af legepladser, belægninger og veje. Derfor har udbuddet været et redskab til at opsøge nye løsninger på driftsområdet og samtidig leve op til en række af FN's verdensmål.

I konkurrence med andre tilbudsgivere præsenterede Grøn Vækst en progressiv plan for, hvordan Ørestad skal driftes på den mest grønne vis. Ørestad anvender omkring 11 millioner kroner i drift om året.

Nytænkning af løsninger

- Vi er naturligvis stolte over, at GF Ørestad igen valgte os til at varetage driften af den grønne pleje og vintertjenesten, men vi har også lagt os i selen for at tilbyde en løsning, der imødekommer sekretariatets ønske om nytænkning i bæredygtige miljøløsninger, siger direktør Jakob Kristensen, Grøn Vækst A/S.

Grøn Vækst har blandt andet levet op til krav om at levere løsninger på at genanvende affaldet i området. Desuden skal der fokuseres på at udvikle biodiversiteten i de grønne områder til gavn for dyre- og insektliv. Den praktiske pasning af områderne løses i stigende omfang ved brug af eldrevne køretøjer og maskiner.

- Vores foreninger stod bag den valgte, grønne strategi, og vi valgte derfor Grøn Væksts løsning, fordi de i den grad forstod at omsætte FN's verdensmål til realisérbare handlinger. I dagligdagen oplever vi Grøn Vækst medarbejdere som meget lyttende og med på at prøve nye ideer af. Vi sætter pris på deres medarbejdere, som vi løbende bruger som sparringspartnere i udviklingen af vores drift, siger driftschef Christian Andersen, GF Ørestad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover Grøn Væksts forslag til en skærpet bæredygtig driftsløsning spillede det også ind, at virksomheden har fået en såkaldte "kronesmiley" af Arbejdstilsynet. Kronesmileyen gives til virksomheder, som har et anerkendt arbejdsmiljøcertifikat. Det vil sige, at virksomheden har gjort en ekstraordinær indsats for at sikre en høj arbejdsmiljøstandard.

Grøn Væksts aftale med GF Ørestad løber fra 2020 til 2023 med mulighed for to års yderligere forlængelse.