Aabenraa Kommune afhjælper likviditetsproblemer forbundet med corona-virus ved at fremskynde betalinger eksempelvis små håndværksvirksomheder.

Nok arbejder et stort antal af Aabenraa Kommunes medarbejdere hjemmefra, og nok er skoler og mange andre institutioner lukkede til og med fredag 27. marts. Men mange håndværksvirksomheder og andre leverandører løser stadig opgaver for Aabenraa Kommune og dens institutioner.

Det kræver, at der er penge til at betale løn såvel som andre udgifter i de små og mellemstore virksomheder, og derfor har man i Aabenraa Kommune besluttet at fremskynde betalingerne for leverede ydelser mest muligt og hurtigst mulig, siger borgmester Thomas Andresen (V):

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det skal imødegå likviditetsproblemer og andre følgevirkninger for erhvervslivet af tiltagene for at modvirke hurtig spredning af COVID-19 smitten.

- Derudover er vi i tæt kontakt med Business Aabenraa for at se, om vi kan iværksætte andre tiltag til gavn for vores virksomheder i de kommende dage, tilføjer Thomas Andresen.

Arbejdet med at fremskynde betalinger for leverede ydelser begynder mandag morgen, så snart det ret teknisk kan lade sig gøre.

- I praksis betyder det, at Aabenraa Kommune ikke benytter sig af de aftalte kreditmuligheder, som kan betyde, at vi i nogle tilfælde har et par ugers betalingsfrist i vores aftaler med leverandører. Nu betaler vi mest muligt allerede i starten af næste uge, siger stabs- og arbejdsmarkedsdirektør, Søren Lorenzen, Aabenraa Kommune.