Sorteret affald repræsenterer en stor værdi, og derfor har Renosyd genbrugsstationen i Galten erstattet trillebøren med den el-drevne Værdiekspressen.

Tidligere foregik det med trillebør eller trækvogn, når det værdifulde affald skulle transporteres rundt og sorteres på genbrugspladsen i Galten, som drives af Renosyd.

Nu foregår det med den guldfarvede Værdiekspressen, som er navnet på pladsens nye el-vogn fra AF Truck.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi gik rigtig mange skridt rundt på genbrugspladsen tidligere, fortæller genbrugsvejleder Thorkild Rasmussen og uddyber: På en normal arbejdsdag gik jeg vel en 15.000 til 20.000 skridt, og derfor er jeg glad for Værdiekspressen, som vi har taget i brug for nylig.

Dyrk affaldshierarkiet

Thorkild Rasmussen har fået mere tid til at vejlede borgerne i korrekt sortering af affaldet, når de besøger pladsen. Han fortæller, at de hos Renosyd arbejder med et affaldshierarki, hvor affaldet så vidt muligt opgraderes og på den måde får tilført værdi.

Investeringen i den nye el-vogn - en PM Park fra AF Truck - gør håndteringen af affaldet mere effektiv, og den er gearet til det. Vognen laster 500 kg og er udstyret med 24 V-gelbatterier med lang levetid og strøm til hele ugen. Den produceres af Herning-virksomheden A. Flensborg A/S.

- Vi havde egentlig kigget på en anden løsning, men den var noget dyrere, og selv om den havde lidt større kapacitet, så er AF Truckens kapacitet på 500 kg mere end rigeligt til vores behov, siger Thorkild Rasmussen.

Guld for miljøet

For at sætte prikken over i'et er Værdiekspressen udført i en speciallakering, der understreger værdien i alt det affald, der nu hurtigere kan stige i hierarkiet på genbrugspladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var et stort ønske, at arbejdet med at genbruge værdifuldt materiale og genstande blev gjort synligt på genbrugspladsen, fortæller Søren Axel Lund fra AF Truck, der har leveret den nye el-vogn til pladsen i Galten, og han slutter:

- Derfor tilbød vi at levere el-vognen i en speciallakering, nemlig guldfarvet og med stafferingen ?Værdiekspressen? på siden. Så er ingen i tvivl om, hvordan der bliver arbejdet med miljø og genbrug.

Ifølge Søren Axel Lund er der et stort potentiale for AF Trucks el-vogne, blandt andet på genbrugsstationer, fordi det letter medarbejdernes håndtering håndtering af tunge genstande.