Træ er ikke grønt, hvis det rundt om produktionen ikke følger trop. Men det gør det også hos Frøslev Træ.

Træ vinder i højere grad indpas som materiale i den danske byggebranche. Men det er vigtigt, at hele forsyningskæden følger trop, hvis træbranchen skal være grøn, lyder det fra træproducenten Frøslev Træ, som i den henseende satser på at implementere grønne initiativer i hele produktionen.

Man har netop vedtaget kun at anvende genbrugsplast og eltrucks - og dermed er man godt på vej til at gøre industrien grønnere. Jørgen Johansen, der er produktionschef ved Frøslev Træ, uddyber:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ingen tvivl om, at træ er et bæredygtigt materiale, men det kan ikke stå alene. Pakker man for eksempel træet ind i plastik, udlignes en del af de bæredygtige gevinster, som træets egenskaber ellers bidrager til. Vi mener, det er vigtigt, at ikke kun vores slutprodukter, men også hele det bagvedliggende produktionsapparat er bæredygtigt, og derfor har vi kigget dette efter i sømmene.

Der er ingen tvivl om, at træ er et bæredygtigt materiale, men det kan ikke stå alene.

Produktionschef Jørgen Johansen

Frøslev Træ

Grønne fremtidsplaner

Foruden plastik har Frøslev Træ valgt at vinke farvel til en af de helt store syndere i klimaregnskabet: De store dieseltrucks. El er et skridt i den rigtige retning.

- Vi har været nødt til at omlægge hele vores tankegang i forhold til at køre trucks. Nu kan vi ikke længere tanke på hvert gadehjørne, og vi skal derfor være sikre på, at vi kan skaffe strøm nok hjemmefra. Derfor har vi bygget en helt ny hal på 1000 kvadratmeter for at få plads og strøm nok til at oplade de mange nye trucks. Derudover har det været vigtigt med en god batterilevetid, så de eldrevne trucks kan klare opgaven uden at skulle lade hele tiden. Og det har ikke været helt ligetil, forklarer Jørgen Johansen.

rich-media-2
El-trucks er vejen frem, mener man hos Frøslev Træ. PR-foto.

Virksomheden står nu med 45 trucks, hvoraf kun to endnu kører delvist på diesel på grund af deres størrelse. De resterende 43 er ren el. Og der er flere grønne initiativer undervejs. Næste projekt er, at al vores maling skal være Svanemærket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er meget tæt på at være i mål og regner med, at det sker i løbet af 2020, lyder det fra Jørgen Johansen.