Den engelske maskinproducent har udfordringer med leverandører i Kina, som er helt eller delvist lukket ned på grund af coronavirussen.

JCB har været nødt til at skrue ned for produktionen i England. Coronavirussen har lukket mere end 25 procent af producentens kinesiske leverandører ned, mens andre arbejder på nedsat blus.

Konkret har det betydet, at 4000 ansatte i de engelske produktionsenheder fra denne uge har fået nedsat arbejdsugen fra 39 timer til 34. Det skriver BBC.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De ansatte bliver ikke ramt på lønnen. Træerne vokser dog ikke ind i himlen, for de resterende timer skal medarbejderne arbejde af senere på året.

JCB er langt fra den eneste virksomhed, coronavirussen rammer. Ifølge BBC, har bilproducenten Nissan lukket en fabrik ned to dage om ugen, ligesom Fiat Chrysler også har meldt ud, at de inden for de nærmeste uger må skrue ned for produktionen, fordi det er svært at få dele fra Kina.

Også verdens største messe for mobilindustrien, Mobile World Congress i Barcelona, er ramt. Efter store spillere som Facebook, Nokia, Sony med flere meldte afbud, har arrangørerne valgt at aflyse messen.