Esbjerg Golfklub og landets bedste greenkeeper har lavet langtidsaftale om maskiner og support fra John Deere.

I oktober blev Esbjerg Golfklub ved World Golf Awards kåret til landets bedste golfbane. Om måneden efter var der mere hæder til klubben, idet chefgreenkeeper Morten Terkelsen blev kåret som Årets Greenkeeper i Danmark af brancheforeningen Danish Greenkeepers Association.

Nu har bestyrelsen i samarbejde med greenkeeperne lavet en langtidsaftale om maskiner og support med John Deere-leverandøren Semler Agro A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har lavet en aftale om, at vi de næste fem år køber alle vores maskiner til pasning af golfbanen hos Semler Agro. Hidtil har vi hovedsagelig haft maskiner af et andet mærke, men nu bliver de John Deere-grønne. Det var mig selv, der fandt på, at vi skulle lave en samarbejdsaftale, fordi jeg var lidt træt af at forhandle priser og vilkår hver gang, vi skulle skifte ud i maskinhuset, forklarer Morten Terkelsen.

Chefgreenkeeperen mødte fuld opbakning hos både sin bestyrelse og hos trænermanager Johannes Eriksen. Men der bliver nu heller ikke stillet mange spørgsmål til den daglige ledelse af banen, efter at klubbens Marbæk-bane blev kåret som Danmarks bedste.

rich-media-2
Her har I Danmarks bedste golfbane - Marbæk-banen i Esbjerg, forklarer chefgreenkeeper Morten Terkelsen (i midten) til Semler Agros Mathiesen senior og junior, salgschef Ole Mathiesen og salgskonsulent Mads Mathiesen.

Marbæk-banen er den specielle af Esbjerg Golfklubs to baner, mens Myrtue-banen mere er en dansk standard-bane. Marbæk-banen er designet med smalle fairways og store greens. Den største på hele 1200 kvadratmeter. Banen er populær også blandt landets bedste golfspillere. Det danske landshold træner jævnligt på Marbæk-banen, som i øvrigt ligger inde i Nationalpark Vadehavet.

Nemmere for mekanikeren

- Vi klipper fairways fem gange om ugen. Greens klipper vi hver dag, og de blive rullet fem gange om ugen i sæsonen, forklarer Morten Terkelsen.

Klubbens egen mekaniker i greenkeepergården klarer al den daglige service på grejet. Han har nu udsigt til lidt nemmere opgaver, fordi han kun skal koncentrere sig om ét maskinmærke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Semler Agro har syv afdelinger i Jylland og på Fyn. Derfor er vi altid tæt på med service og reservedele. I Trige ved Aarhus har vi en speciel golf-afdeling. Det betyder, at når Morten eller en af de andre i Esbjerg Golfklub ringer, så kommer de altid til at tale med en golf-specialist. Vi taler sammen sprog og forstår snakken om både baner og maskiner, siger salgschef Ole Mathiesen, Semler Agro.