Håndværkere får syn for sagn, når det gælder udfordringer med regn og blæst ved udendørs flisearbejde. Til Byggeri '20 stiller FlisePartneren nemlig op med et vejrdisplay.

Man kan godt lade regnslaget og vindjakken ligge i bilen, selv om der står udendørs flisearbejde øverst på programmet hos FlisePartneren på Byggeri '20. Partnerskabsordningen, der tæller over 500 danske murerfirmaer, står nemlig klar med et vejrdisplay, så man tørt og lunt og på sikker afstand kan opleve de virkelige effekter af regn og blæst på murede flisearealer. Det er nogle af de typiske udfordringer, som mange håndværkere bakser med i vinterhalvåret.

- Regn, kulde og blæst kan have en stor indvirkning på selve byggetiden og kvaliteten af det færdige resultat. Samtidig spiller valget af fliseklæber en stor rolle, idet en forkert løsning kan give udfordringer med manglende vedhæftning, så fliserne simpelthen begynder at falde af, fortæller teknisk konsulent Frank Henriksen fra Ardex, som står bag FlisePartneren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mindre afhængig af vejret på byggepladsen

Ardex har udviklet en fliseklæber, der er målrettet de udendørs opgaver i vinterhalvårets omskiftelige vejr. Den hedder Ardex X90 Outdoor, sikrer fuldklæbning selv under vanskelige vejrmæssige forhold og giver nogle af de samme forarbejdnings- og kvalitetsmæssige fordele som en almindelig flydeklæber.

- Håndværkerne er derfor mindre afhængige af de vejrmæssige forhold på arbejdsstedet og mindsker på den måde risikoen for vejrligsbestemte forsinkelser eller kvalitetsproblemer. Men uanset hvad anbefaler vi, at man ved udendørs flisearbejde tænker sig om og altid følger sine leverandørers anvisninger, understreger Frank Henriksen.

rich-media-2
Man kan godt lade regnslag og vindjakke blive i bilen, selv om der står udendørs flisearbejde på programmet hos FlisePartneren på BYGGERI´20. Illustration: FlisePartneren.

Han nævner desuden, at man bør undgå, at materialerne udsættes for direkte frost ved at opbevare dem tørt og sikkert både på byggepladsen, i kassevognens varerum og hjemme i firmaet. Derudover kan man som tommelfingerregel regne med, at hærde- og tørreprocesserne bliver langsommere, når temperaturen daler, så man i planlægningen bør tage højde for den ekstra hærde- og tørretid.