Interessen var stor, da svenske Blåkläder søgte modeller og testpersoner til deres kommende kollektion af graviditetstøj til håndværkere.

Det har ikke altid været let at være gravid i bygge- og håndværkerbranchen, lyder det fra svenske Blåkläder, der producerer arbejdstøj. Firmaet satte sig derfor for at ændre ved vilkårerne. Det var der stor interesse for.

Da Blåkläder i begyndelsen af 2019 meddelte, at de med hjælp fra gravide kvinder over hele verden ville producere de nye graviditetsbukser, overskred interessen og engagementet alle forventninger. Over 2500 gravide håndværkere ansøgte om at blive testpiloter for Blåkläders nye graviditetsbukser. Interessen viste, at der var behov for denne type bukser på markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En håndværkerbuks til gravide bør passe til en krop under forandring, hvilket er en hård opgave, når du nægter at gå på kompromis med pasform og kvalitet. Vi ønsker at fremstille en buks, der virkelig er skræddersyet til målgruppen, og derfor var feedbacken, vi fik fra testpiloterne, uvurderlig, siger Rose-Marie Näsström, produktudvikler hos Blåkläder.

En hindring mindre

Elin Fagerlind arbejder som elektriker og var en af de udvalgte testpiloter, der testede graviditetsbukserne. I flere år har hun fulgt spørgsmålet om arbejdstøj til gravide kvinder i gruppen ELqvinna på Facebook, hvor forskellige specielle løsninger på en voksende mave blev drøftet. Da muligheden kom for at teste og evaluere en graviditetsbuks til branchen, ønskede Elin Fagerlind at hjælpe.

- Jo flere forhindringer der løses for kvinder i branchen, jo bedre, siger hun og tilføjer:

- Jeg gav konkrete forslag til flere opdateringer, som Blåkläder ændrede på bukserne. Det er sjovt, at de har lyttet og virkelig gør det her.

Først kommer graviditetsbukserne i to modeller, High Vis og service. Bukserne har et neutralt design og er lavet helt i stretch. Graviditetsbukserne findes i fem størrelser, XS-XL, og hver størrelse kan forlænges med et oplæg, så de også passer til kvinder med længere ben.