Med ønske om en grønnere sport har Dansk Golf Union indgået et samarbejde med organisationen Plant et Træ om at få flere træer på de danske golfbaner.

Klimaudfordringerne kalder også på en indsats de danske golfklubber, mener man hos Dansk Golf Union. Derfor har man indledt et nyt samarbejde med foreningen Plant et Træ om at plante flere træer langs med landets mange golfbaner og på den måde binde CO2 fra atmosfæren.

- Golfbranchen skal som resten af verden selvfølgelig bidrage til at skabe et bedre klima, og her kan træplantning være en del af løsningen. Langt de fleste golfbaner vil have arealer til rådighed, hvor vil kunne lade sig gøre at plante træer, og her vil det samtidig kunne være med til at forbedre biodiversiteten til glæde for både naturen og golfspillerne. Ved at plante træer hjælper man således på mange måder nogle af de udfordringer, som verden står overfor, siger formand i Dansk Golf Union, Lars Broch Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gevinsten for de danske golfklubber er, at de får mulighed for at sætte træplantningen ind i struktureret forløb, hvor børn og unge er involveret. Beplantningen kan være med til at skabe en bedre naturoplevelse for golfspillerne.

Golfbranchen skal som resten af verden selvfølgelig bidrage til at skabe et bedre klima.

Formand Lars Broch Christensen

Dansk Golf Union

Inspiration til de unge

Samarbejdet med Plant et Træ handler i høj grad også om at få inspireret unge mennesker til at tage vare på naturen. Koblingen mellem træplantning - børn og læring er således hjørnestenene i indsatsen. Ved et samarbejde understøttes således både klimaindsatsen, ønsket om større biodiversitet og bidrager dermed til opfyldelse af FN's verdensmål.

- Det er vores vurdering, at samarbejde med Dansk Golf Union vil sætte yderligere fart på træplantningen rundt omkring i hele landet. Vi oplever generelt en stadig voksende interesse for at plante træer og vi tror fuldt og fast på at især børns viden om naturen vil sikre en fremtidig forståelse for at passe godt på den. Vi håber at golfklubberne kan se idéen i at plante træer sammen med børn, der så måske også kunne få lyst til at spille golf siger Jens Døssing, Landsformand for Plant et Træ.