MI får importen af de fjernstyrede redskabsbærere fra Energreen.

Da MI's have og park forhandlere mødte op til "Kick-Off" møde i Vejle, ventede der dem en lille overraskelse. Udover de velkendte mærker som Yanmar, Ferris og Simplicity, kan de nu også sælge de fjernstyrede redskabsbærere fra Energreen. MI har nemlig sikret sig importen af de robuste, bæltetrukne maskiner fra den italienske producent.

- Vi vil helst arbejde tæt sammen med producenterne, og Energreen er ved at skifte distributionsstrategi til salg i eget navn, så timingen er helt rigtig, siger direktør Kristian Jakobsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hidtil har vi købt maskinerne af McConnel, men de har været fremstillet af Energreen. Nu får maskinerne kortere vej til markedet, og det er en fordel for alle parter. Vi har ekspertisen indenfor maskintypen, et stærkt forhandlernet og faciliteter til at distribuere reservedele her fra Vejle, så samarbejdet er en fordel for dem, os og fremfor alt kunderne, der får bedre backup end hidtil, siger direktøren.

Blandt de første

MI var blandt de første til at introducere de bæltetrukne, fjernstyrede redskabsbærere i Danmark, og med Energreens program kan MI-forhandlerne tilbyde kunderne et komplet program fra 23 til 75 hk, RoboMini, RoboGreen evo og RoboMax, samt over 20 redskabsløsninger.

Maskintypen blev oprindeligt introduceret som en motoriseret bjergged på grund af dens evne til at køre på skrænter med op til 55 graders hældning. Deres første opgaver handlede om at slå græs og grov vegetation, senere blev de indsat i naturpleje med mere grove knusere, og nu anvendes de som terrængående redskabsbærere til utallige arbejdsopgaver.

Sikkerhed og overblik er to væsentlige faktorer ved alle arbejdsopgaver i terrænet, og med Energreens fjernstyring kan operatørerne stå på sikker afstand af opgaverne og styre maskinerne. Selve fjernstyringen er udført, så alle kan betjene den, idet funktionerne sidder logisk placeret og er tydeligt funktionsopmærkede.

Erfaren "robo-mand"

Energreen udviklede og producerede de første kommercielle modeller i 2010. De er dermed blandt pionererne indenfor området og har haft 10 år til at rense maskinerne for børnesygdomme. Helt så tidligt begyndte MI's sælger Jens Elkrog ikke at arbejde med maskintypen, men de seneste seks år har han kørt land og rige rundt sammen med MI-forhandlere for at demonstrere maskintypen. Derfor er han nu yderst tilfreds med, at Energreen og MI har indgået en aftale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Basismaskinerne er de bedste på markedet, og Energreen har den fornødne volumen til hele tiden at udvikle dem. Også redskabsprogrammet er i særklasse det største, så kunderne får ikke bare en terrængående klipper, men en multifunktionel maskine til rigtig mange opgaver, siger Jens Elkrog.

Ny "Mini"

Blandt de nye maskiner, som MI nu har håndsret over er en lille ny ved navn RoboMini, som Energreen lancerede på Agritechnica .

Det er, som navnet antyder, en mindre maskine med 23 hk og meget kompakt design. Den adskiller sig fra de større modeller ved at have et pivot-system mellem bælterne og motorenheden. Det giver den et ekstremt lavt tyngdepunkt ved kørsel på skrænter og endnu mere stabilitet i terrænet.