Det endelige resultat af klimaindsamlingen 'Danmark planter træer' er nu gjort op: 20.999.651 kroner eller 1.081.425 træer.

Der kom rigtig mange penge ind via klimaindsamlingen 'Danmark planter træer'. Indsamlingen var et samarbejde mellem TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening, der i september satte fokus på klimaet. Målet var at indsamle 20 millioner kroner, hvilket blev både nået og overgået. Det skriver Danmarks Naturfredningsforening.

Indsamlingen løb helt frem til årsskiftet, og det er således først nu, det er muligt at lave den endelige optælling. Den landede på 20.999.651 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En pose penge af den størrelse gør det muligt at plante 1.081.425 træer i 46 nye Folkeskove rundtom i Danmark. Desuden er den er kontant gave på 2.079.928 kroner til både Den Danske Naturfond og WWF Verdensnaturfonden, som med midlerne kan bevare allerede eksisterende skov i både Danmark og udlandet.

- Vi har mærket et kæmpe engagement i forbindelse med 'Danmark planter træer', og danskerne har vist, at de kerer sig om klimaet. At få løst klimaudfordringerne er selvfølgelig en kæmpe opgave, men med det flotte resultat kan vi nu tage et lille skridt i den rigtige retning. Og så er vi overbeviste om, at vi med 'Danmark planter træer' har sået et frø af eftertanke i befolkningen, og at det har motiveret og inspireret danskerne til at gøre endnu mere for klimaet, siger præsident i Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding.