Skandalerne har stået i kø ved byggeriet af Københavns Universitets Niels Bohr Bygning, og nu skulle prisen igen få et ordentlig nøk op.

Få byggeskandaler i Danmark kan måle sig med Niels Bohr Bygningen. Projektet skulle for længst have været indviet under Københavns Universitet, men den ene forsinkelse efter den anden har ramt projektet. Det oprindelige budget på 1,6 milliarder kroner kan ikke længere dække halvdelen af slutprisen.

Ifølge DR, vil den endelige regning ryge op på mindst 3,6 milliarder kroner. Altså to milliarder mere end den oprindelige pris. I sommers blev prisen sat til cirka 3,2 milliarder kroner. Derved er der røget yderligere 400 millioner kroner på bonnen i løbet af et halvt års tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Projektet forventes færdigbygget til sommer, skriver DR. Om datoen holder denne gang, må tiden vise.

I november samlede Dagens Byggeri op på skandalebyggeriet. Her kan man blandt andet læse, at Bygningsstyrelsen håber på at hive flere hundrede millioner af kroner ud af den spanske entreprenør Inabensa. Spanierne bliver beskyldt for at være hovedårsagen til en stor del af problemerne på projektet.