Det er ikke så meget guld, men mere grønne skove, som den engelske fodboldklub Forest Green Rovers er berømt for. Nu tager de miljøbevidstheden et skridt videre.

En øjeblikkelig femteplads i den fjerdebedste engelske fodboldrække, League Two, syner ikke af meget. Men klubben Forest Green Rovers skiller sig alligevel ud fra mængden. Hvis der fandtes en liga for de mest klimabevidste fodboldklubber, ville Forest Green Rovers med garanti være en del af topstriden sæson efter sæson.

Klubben bryster sig af at være verdens første 100 procent veganske klub. I juli 2018 fik klubben FNs ord for, at den var blevet anerkendt som verdens første CO2-neutrale fodboldklub. Nu kan Forest Green Rovers så at sige score et klima-hattrick. De skal nemlig have nyt stadion, som skal bygges i træ.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eco Park skal designes af Zaha Hadid Architects og bliver den første af sin slags. Stadionet skal efter planerne kunne huse 5000 tilskuere, som skal bære de lokale helte til hæder og - hvem ved - guld og grønne skove.

Klubejer Dale Vince har udtalt, at stadionbyggeriet i pricippet kan sættes i gang nu. De lokale politiske myndigheder har givet grønt lys til projektet, men Dale Vince råder klubbens fans til at væbne sig med tålmodighed.

- Det kommer til at tage flere år, og det kommer nok til at tage os et års tid at arbejde videre på designet. I bedste tilfælde ville vi være klar til at åbne dørene om tre år, hvis vi begyndte arbejdet i morgen, siger han.

Tidsrammen giver i så fald mulighed for at overveje, om klubben fortsat skal få sin elektricitet fra solpaneler på taget af stadion, sådan som de gør i dag, og om banens græs fortsat skal klippes af en græslåmaskine drevet på solenergi.