Grøn teknik har bedt en række af branchens fremtrædende aktører om at se tilbage på 2019 - og frem mod 2020. I dag direktør Morten Dohrmann Hansen, Malmos.

Hvad har for dig og din organisation/virksomhed kendetegnet 2019?

Med vores strategiske ambition "Mod 2021 og videre" har vi i 2019 ønsket at udbygge vores markedsposition som den mest toneangivende og ansvarlige landskabsentreprenør i branchen. Det har vi gjort ved at vinde de mest betydningsfulde landskabsprojekter på markedet i år, gennemføre vores ambitiøse lederprogram Fønix og Fønix II samt sætte bæredygtighed og social ansvarlighed endnu tydeligere på vores strategiske agenda. Sidstnævnte primært i et fokuseret arbejde på en egentlig bæredygtighedsplan for 2020 og fremover.

Vores fokus ind i projekterne og på forretningen giver os en historisk god indtjening, samtidigt med at vi har været i gang med opbygningen af to nye forretningsområder. Det har vi kunne pga. vores højt motiverede og utrættelige medarbejdere i alle teams i vores organisation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har enkeltstående begivenheder haft en særlig betydning?

Intet mindre end en verdensnyhed - som har tiltrukket sig international opmærksomhed - Copenhill. Verdens eneste bjerglandskab og skibakke på et tag, og ovenikøbet på et forbrændingsanlæg. Projektet repræsenterer på mange måder alle vores medarbejderes dygtighed og kreativitet. De har formået at gøre projektet bygbart ved at udvikle en lang række tekniske løsninger til en anlægsopgave, som aldrig har været udført før. Disse egenskaber ser vi på alle vores opgaver.

Derudover har vi i år indgået aftaler om en række bemærkelsesværdige landskabsprojekter, som har haft det fællestræk, at vi bliver involveret tidligere i projektet, og dermed kan bidrage til at bygherre får en stærkere helhed mellem bygninger og landskab, samtidigt med at vi sikrer en mere stabil og økonomisk fordelagtig projektproces for alle.

Hvilke forventninger har du til 2020?

Et aftagende bygge- og anlægsmarked hvor vi dog stadig går ind i det nye år med den stærkeste ordrebeholdning nogensinde.

Én af de rullende tendenser i vores branche går samtidigt imod større og mere komplekse projekter, og det forhold er allerede nu en afgørende konkurrenceparameter som kun øges fremover. I forlængelse af dette ser vi en udvikling af store rammeaftaler, som kan give nogle interessante muligheder for at bedre samarbejde for alle parter i et bygge- og anlægsprojekt.

For Malmos er samarbejde med vores kunder stadig helt øverst på den strategiske dagsorden, ligesom fortsættelse af arbejdet med at sætte helt nye standarder for projektledelse og pladsledelse får fuld strategisk fokus. Derudover kommer vi til at arbejde med det væsentligt potentiale, der ligger i effektivitetsforbedringer generelt på vores byggepladser - på trods af, at vi ligger højt for vores branche allerede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endelig bliver arbejdet med at tage et yderligere etisk og moralsk medansvar for det omgivende samfund, for klimaet, for diversiteten og for en social balance en central del af vores strategiplan for 2020.

I Malmos ønsker vi at sætte et tydeligt fodaftryk på Danmarks byer og landskaber - som mennesker kan leve, lege og være i. Vi skaber store samfundsværdier, og de får en stigende betydning og vægt i fremtidens by- og landskabsudvikling. Det skal vi blive ved med at arbejde for.