Den kommende Kulbaneparken i Valby bliver tilført et vartegn, når den koreanske kunstner Koo Jeong A. har lavet sin nærmest selvlysende skaterbane.

Ovenpå Ringstedbanen skyder Kulbaneparken i disse år frem i et af Københavns udsatte boligområder, der mest af alt er kendt for Valby Gasværk, der eksploderede i 1964. Men nu har kvarteret udsigt til at blive kendt for et nyt, rekreativt kunstlandskab, der også skal fungere som en skaterbane og skabe lys, liv og tryghed i parken. Det beretter Realdania.

Det kommende kunstlandskab kommer ikke engang til at koste Københavns Kommune en bondegård.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er rigtig glad for de flotte donationer fra A.P. Møller Fonden og Realdania. De giver os mulighed for at skabe liv i parken og tryghed for beboere ved Kulbaneparken, og samtidig vil kunstlandskabet blive et vartegn og en attraktion, der også vil tiltrække andre københavnere til en i dag lidt overset bydel. Vi mangler fortsat penge til færdiggørelsen af den øvrige del af parken med blandt andet byrum, skraldespande, træer og buske. De penge arbejder jeg for at skaffe ved kommende budgetforhandlinger, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL), hvis udvalg allerede har godkendt donationerne på to millioner kroner fra hver af de to fonde. Til foråret skal Borgerrepræsentationen finde såkaldt anlægsmåltal, der sikrer, at projektet kan realiseres inden for det kommunale anlægsloft i 2021.

Ideen til projektet er født i et samarbejde mellem en kunstkurator og den lokale områdefornyelse. Kunstværket med dobbeltfunktionen som skaterbane er fluorescerende og vil derfor bidrage med lys og liv i en mørk del af parken.

Den internationalt anerkendte koreanske kunstner Koo Jeong A. står bag lignende værker i Liverpool og på den franske ø île de Vassivière.