Anden udgave af Danmarks bedste lærling - entreprenørmaskinmekaniker bliver en del af Skills, hvor tusindvis af unge lægger vejen forbi konkurrencerne i København.

Når Bella Center på Amager lægger haller til Skills 2020 i januar, bliver det også med entreprenørislæt. Tre unge gutter er særligt dygtige til at skrue på entreprenørmaskiner, og de er derfor udvalgt til at deltage i konkurrencen Danmarks bedste lærling, DBL, inden for entreprenørmaskiner.

Det er anden gang, Maskinleverandørerne holder DBL. Første gang foregik det til E&H i Herning, men denne gang rykker man til Sjælland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den største udfordring for branchen er manglen på kvalificeret arbejdskraft. Vi er nødt til at uddanne medarbejderne selv. Danmarks bedste lærling er en vigtig brik i rekrutteringen for at fremvise en uddannelse til en spændende og attraktiv branche, siger branchedirektør Klaus Nissen fra Maskinleverandørerne.

rich-media-2
Mikkel Hammerlund Nielsen er lærling hos Bay Christensen. Foto: Frederik Olsen.

At anden udgave af DBL-konkurrencen finder sted i København, glæder branchedirektøren.

- Der, hvor man geografisk har den største mangel på arbejdskraft, er faktisk på Sjælland. Når DM i Skills så foregår der, er det en god mulighed at arrangere DBL i forbindelse med det. Selvom Skills ikke havde foregået på Sjælland, havde vi formentlig stadigvæk holdt DBL under Skills, så det er en ekstra bonus, at vi kan have det på Sjælland, siger Klaus Nissen.

Rammer tusindvis af unge

DBL på E&H var et barmarksprojekt, hvor Maskinleverandørerne for første gang skulle få konkurrencen til at spille med teknik og maskiner.

rich-media-3
Mikkel Egebjerg Hansen er lærling hos Stemas Køge. Foto: Frederik Olsen.

- Det gik over al forventning. Over halvdelen af alle gæsterne på messen var inde i teltet og følge med i konkurrencen, siger Klaus Nissen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Omkring 6000 branchefolk besøgte E&H i juni 2018. Til Skills har man ved de seneste udgaver haft omkring 50.000 primært unge gæster. I Bella Center forventer man omkring 70.000, så der bliver rig mulighed for at ramme den helt rigtige målgruppe.

- Der kommer en masse skoleklasser, og det er allerede dér, at man skal ind og påvirke dem i forhold til uddannelsesvalg. På sin vis laver vi en endnu mere målrettet indsats ved at være med på Skills, siger Klaus Nissen.

Skills 2020 foregår som nævnt i Bella Center på Amager. Konkurrencen løber fra torsdag 16. januar til lørdag 18. januar, hvor én deltager er i aktion hver dag. Maskinleverandørerne planlægger at holde DBL hver 18. måned. Dermed er man igen at finde på E&H til tredje udgave i 2021.

rich-media-5
Jacob Risbjerg er lærling hos Hydrema Ringsted. Foto: Frederik Olsen.

På de følgende sider kan du læse mere om de tre deltagere til DBL 2020. De udvalgte er Mikkel Hansen fra Stemas Køge, Mikkel Nielsen fra Bay Christensen og Jacob Risbjerg fra Hydrema Ringsted.