Trods lille nedgang holder trægrossisten fast i et overskud før skat på mere end 10 millioner kroner. Direktør fratræder ved årssskiftet på grund af intern uenighed.

Nøgletallene har de seneste år ligget ret stabilt for Højbjerg-virksomheden Global Timber, der importerer og eksporterer hårdttræ til og fra 35 lande på seks kontinenter. Cirka 50 procent af omsætningen ligger i udlandet.

Siden 2014 har overskuddet før skat ligget på den gode side af 10 millioner kroner, med det forskudte regnskabsår 2017/18 som topscorer. Det var året, hvor Global Timber kunne levere sit hidtil bedste regnskab med et resultat før skat på knap 14 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette års regnskab viser igen et stærkt resultat med en bruttofortjeneste på 29,4 millioner og et resultat før skat på 11 millioner kroner. Tallet er næsten identisk med resultaterne for 2014, 15 og 16 og Global Timbers egenkapital er nu på 35,5 millioner. I ledelsesberetningen betegnes resultatet som tilfredsstillende og i overensstemmelse med forventningerne.

Global Timber ejes af en partnerkreds på fire med Peter Bæk i rollen som direktør. I partnerkredsen er der ikke enighed om "de langsigtede strategiske mål for virksomheden", hedder det i en pressemeddelelse.

Det betyder, at direktør og partner Peter Bæk fratræder med udgangen af december.

- Det har været et privilegium at tegne firmaet i ti år. Selv i min vildeste fantasi havde jeg ikke troet vi kunne nå så langt på så kort tid. Det har været en fornøjelse at stå i spidsen for en virksomhed med så dygtige, engagerede og loyale medarbejdere og jeg er både stolt og ydmyg over at være del af den succes, som alle i virksomheden har arbejdet så hårdt for, siger Peter Bæk.

Kasper Fredsted, partner i Global Timber udtaler:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil gerne takke Peter for den store indsats han har leveret. Han har været med fra starten for 14 år siden og har haft en stor andel i de resultater vi har skabt. Desværre har vi ikke længere den samme holdning til, hvilken vej Global Timber skal gå i fremtiden. Derfor har vi taget en fælles beslutning om at vores veje skilles nu. Vi mener det er det bedste for virksomheden, men det ændrer ikke på, at Peter har været en afgørende del af den store rejse vi har været på frem til der hvor vi er i dag, siger han.

Som afløser for Peter Bæk indtræder partner i Global Timber Anders Bitzer som konstitueret direktør.