Salling Fondene og Lind Invest står klar med en halv milliard kroner til et nyt stadion, hvis Aarhus Kommune med en helhedsplan kan fastholde de rekreative muligheder og samtidig udbygge de mange faciliteter i arealet omkring Aarhus Idrætspark, Væddeløbsbanen og de grønne områder. Forarbejdet begynder nu med en undersøgelse.

Lind Invest og Salling Fondene har med en fælles hensigtserklæring stillet Aarhus Kommune i udsigt, at de to parter er villige til at støtte med 250 millioner kroner hver til etablering af et nyt stadion og udvikling af området omkring. Visionen er et stadionområde, der kan favne og tilgodese de mange mennesker, der i dag benytter området og samtidig videreudvikle det for bredde- og eliteaktiviteter.

For at indtænke alle interessenter og muligheder har Salling Fondene allerede imødekommet en ansøgning fra Aarhus Kommune om støtte til en grundig forundersøgelse og har i første omgang doneret fem millioner kroner til forarbejdet. Men meget større beløb kan altså være på vej til udviklingen af denne del af Aarhus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den store folkelige interesse for området omkring stadion viser, at der er behov for en sammenhængende plan, hvor hele området bliver tænkt ind. Med den indledende donation fra Salling Fondene giver vi Aarhus Kommune mulighed for at finde den rette, sammenhængende løsning, og samtidig er vi klar til at støtte med yderligere 250 millioner kroner, så Aarhus kan bevare og forny dette enestående sted, siger Jens Bjerg Sørensen, formand for Købmand Herman Sallings Fond.

En del af byens hjerte

Med en halv milliard kroner fra fonde og privat hold skal stadion og stadionområdet tilbyde faciliteter af højeste kvalitet, der kan give flere, bedre og større oplevelser for borgere og turister.

- Stadion er en del af hjertet af Aarhus og byens aktiviteter. Vi håber med et topmoderne stadion at kunne være med til løfte store sportslige begivenheder og kulturoplevelser samt udbygge potentialet i området. Med dette ønske følger vores hensigt om at give en kvart milliard kroner til den videre udvikling af området, siger Henrik Lind, ejer af Lind Invest.

Afventer plan for hele området

Salling Fondene og Lind Invest har i dialog med Aarhus Kommune udarbejdet en hensigtserklæring, hvori opsatte forudsætninger for donationen indgår. Det forventes blandt andet, at Væddeløbsbanen og de omkringliggende skove og grønne områder er en del af helheden, samt at der foreligger en langsigtet driftsplan for et nyt stadion.

- Når man bidrager og går forrest med områdets bedste for øje, er det også naturligt at opstille en række forudsætninger for et nyt stadion og stadionområdet. Herunder, at vi anser Aarhus Kommune for at være en væsentlig aktør og bidragsyder i helhedsløsningen for projektet. Hvis vi skal løfte vores fælles ambitioner, kræver det et stærkt samarbejde mellem alle involverede parter, siger Henrik Lind.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Allerede kort efter nytår kan Aarhus Kommune sætte forundersøgelsen i gang og dermed afdække mulighederne for at gennemføre et helhedsorienteret projekt i stadionområdet. Borgmester Jacob Bundsgaard er på vegne af Aarhus Kommune begejstret for initiativet.

- Med den potentielle donation kan vi skabe nogle nye smukke rammer i et enestående område til gavn for de mange. Jeg er derfor overordentligt glad for, at Salling Fondene og Lind Invest vil bidrage så markant til byens udvikling. Allerede i dag er der tale om en unik del af Aarhus, men der er mulighed for yderligere at realisere områdets store uforløste potentiale, siger Jacob Bundsgaard.

Efter endt forundersøgelse vil parterne vurdere, om der er mulighed for at gå videre med projektet.