H&L og Jernbjerggaard har i mange år kørt parløb. Det fortsætter formentlig mange år ud i fremtiden.

Med en donation af 20 store kejserlind (Tilia vulgaris pallida) er Have & Landskab og Jernbjerggaard, ZBC, blevet knyttet tættere sammen end nogensinde før.

Rent praktisk har Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche for længst slået rødder på Jernbjerggaard, da samtlige udstillinger siden 2003 er blevet afholdt på fagskolens arealer. Men nu er det også sket symbolsk, efter at udstillingsledelsen har besluttet at erstatte de gamle kastanjetræer, som stod og indrammede græsplænen i gården foran Jernbjerggaards hovedbygning, men måtte fjernes på grund af sygdom.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Derfor er donationen jo en fejring af forholdet mellem udstilling og skolen og vores fælles tilknytning til den grønne faglighed, fastslår Have & Landskabs bestyrelsesformand, adjungeret professor Palle Kristoffersen og fortsætter:

- Efter kastanjetræerne forsvandt, virkede gårdrummet lidt amputeret, fordi proportionerne i rummet blev forkerte. Der bliver genskabt med de nye træer, så vi er tæt på en 1:1 restaurering, selvfølgelig med et andet, men mere sikkert plantevalg.

Samarbejdet fortsætter

Palle Kristoffersen pointerer desuden, at første gang Have & Landskab blev afholdt i Slagelse i 1995 var der faktisk spisetelt på græsplænen, indrammet af de nu forsvundne kastanjetræer.

Om gårdrummet igen bliver inddraget ved en fremtidig udgave af Have & Landskab er endnu usikkert, men ikke usandsynligt pointerer områdeleder på Jernbjerggaard, Frederikke Tom-Petersen, som sætter stor pris på den gavmilde gestus fra udstillingen.

- Jeg synes, at den flotte gave binder Have & Landskab og Jernbjerggaard sammen på en ret poetisk måde. Vi har også lavet en mere formel hensigtserklæring om at samarbejde omkring udstillingen et godt stykke ud i fremtiden. Og det giver god mening, at hele branchens udstilling foregår her på arnestedet for de fremtidige professionelle i branchen. Man kan jo sige, at æblet ikke falder langt fra stammen, pointerer Frederikke Tom-Petersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De grønne fagfolk, som ikke har deres daglige gang på Jernbjerggaard, kan glæde sig til de sidste tre hverdage i august 2021, hvor Have & Landskab igen byder indenfor til Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche - naturligvis med Jernbjerggaard som ramme.