Miljøministeren sætter nu en stopper for brugen af bidræbergift.

Nu skal det være slut med dispensation til at fortsætte brugen af de såkaldte neonkiks, særligt farlige gifte designet til at slå insekter ihjel.

EU har forbudt giftene til al udendørs brug, men en række EU lande - herunder Danmark - har givet landbruget dispensation til at fortsætte brugen. Den dispensation slutter nu, skriver Danmarks Naturfredningsforening i et nyhedsbrev. Regeringen forbyder neonikotinoiderne til golfbaner og potteplanter i gartnerierne. Og landbruget skal udfase brugen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De danske sukkerroedyrkere får nu ét år til af afprøve alternativer under skærpede vilkår. Herefter skal det være slut.

- Rapport på rapport sætter en stor tyk streg under, hvor presset vores natur og insektliv er. Vi ved, at vores bier og bestøvere er i voldsom tilbagegang. Det er en rigtig god nyhed for naturen og insekterne, at regeringen griber ind over for neonikotinoiderne, siger Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Indgrebet over for neonikotinoiderne er første del af en større national strategi for bedre beskyttelse af insekterne i Danmark - en strategi, som skal udarbejdes i sammenhæng med den kommende natur- og biodiversitetspakke.